Connect with us

Sztori

Titkos magyar beach, amiről kevesen tudnak. Homokos ” tengerpart ” Magyarország eldugott részén..

Íme a titkos magyar beach, amiről csak a helyiek tudnak pedig reklámozni kéne: homokos “tengerpart” Magyarországon! Strandolás, vizisportok, tökéletes üdülőhely gyerekeknek és felnőtteknek!
Csongrád a Dél-Alföld gyöngyszeme.

Itt, a Tisza és a Körös torkolatánál húzódik egy 700 méteres homokpart gyönyörű ősfüzessel. Ideális fürdőhely a pihenni, és a vízi sportolásra vágyó gyermekek és felnőttek számára.

Ha a te bakancslistádon is szerepel egy homokos tengerparton töltött néhány nap vagy óra, akkor nem kell sokáig várnod, hogy valóra váltsd az álmod, Magyarországon is átélheted ugyanis ezt az érzést.Csongrád városában, a mai Körös-torkolatnál található ugyanis a magyar homokos beach, amelyről sok magyar még csak nem is hallott!

1855 és 1864 között a korábbi torkolatok a tiszai és a körösi vízemelkedések alkalmával folyamatosan árvízzel fenyegették a várost, ezért elengedhetetlen lett a folyó rendezése. A jelentős mennyiségű felhalmozott hordalékból a város keleti végétől a Tisza jobb partján széles és hosszú homokpad keletkezett, mely ma már leginkább egy tengerpartra emlékeztet.

Ha elég alacsony a vízállás ezen a helyen, akkor úgy strandolhatsz, mintha valamelyik ország homokos tengerpartján lennél. Itt található a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület is, ahol a fürdőzés mellett számos más programon is részt vehetsz.

Ha szeretnél részese lenni ennek az élménynek, akkor semmiképp ne hagyd ki ennek a helynek a meglátogatását, garantáltan visszalátogatsz majd többször is a nyáron!

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top