Connect with us

Sztori

Dobrev Klára üzent Magyar Péternek: Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!

Na álljon meg és vegyen először egy mély levegőt. Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova, azt nem Ön mondja meg. Sem helyettem, sem nevemben, vagy bárki nevében kérem, így ne beszéljen.

Erről a beszédmódról, egyébként is jó lenne, ha leszokna, mielőtt majd azt is elhiszi magáról, hogy így nem csak beszélhet, hanem cselekedhet is. Sajnos láttunk már ilyen jellemfejlődést ott, ahol Ön töltötte az elmúlt évtizedet” – kezdi Magyar Péternek címzett nyílt levelét Dobrev Klára, aki ezzel reagált Magyar Péter nyilatkozatára, miszerint ő először a köztelevízióban akar vitatkozni.

Dobrev azt írja, szerinte „a »köztévés« vita nem a többi feltétele, hanem egy a sok közül”. Szerinte „aki azt mondja, hogy CSAK akkor megy el a többi vitára, ha előtte neki Orbán/Rogán megengedte, hogy a köztévében vitatkozzon, az valójában CSAK ki akar bújni a vita alól”.

„Ne engedje meg magának, hogy gyávának gondolják Önt, mint Deutsch Tamást, mert távol marad az előttünk álló többi vitától! Ne gyerekeskedjünk! A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk! Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz” – folytatta Dobrev, aki szerint „az egyoldalú beszédek nem helyettesítik a szemtől szembeni vitát”.

Majd közölte, hogy május 17-én a Partizánban fog vitázni, és Magyar Péteren múlik, „hogy milyen kifogással futamodik meg, vagy mégis ott lesz”.Aztán lassan majd a vitáról szóló vita mellett arra is fordítson időt, hogy bemutassa pártjának európai programját a választóknak! Jó lenne egyben látni. Talán eljutott Önhöz, mi tegnap megtettük. Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás” – zárta levelét Dobrev, miután Magyar Péter a Tisza Párt miskolci demonstrációján a beszédében Deutsch Tamásnak és Dobrev Klárának üzente azt, hogy „ne bújjanak ki a vita alól”, illetve írjanak közösen levelet a közmédia vezetőinek, hogy „tegyenek eleget a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségeiknek, és engedjenek be minket a köztelevízió élő adásába, hogy beszélhessünk a magyar embereknek Magyarország múltjáról és jövőjéről”.

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top