Connect with us

Sztori

Döbbenet: Lézerrel vakította el a vadászpilótákat Borsodban

A lézerfény zavaró hatása olyan mértékű volt, hogy a pilóta a repülőgép navigációs fényeit kikapcsolta annak érdekében, hogy a férfi a légijárművet szem elől tévessze.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen több rendbeli közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt. A vádirat szerint 2021. április végén egymást követő három napon, az éjszakai órákban a Magyar Honvédség három vadászrepülőgéppel kiképzési gyakorlatot hajtott végre Tiszakeszi település területe feletti légtérben 600 métertől 2500 méterig terjedő repülési magasságban.  

Az ominózus férfi lakásának udvaráról a kiképzési napokon egy zöld lézerfényt kibocsátó lézeres pointerrel, alkalmanként legkevesebb 30 percig mindhárom vadászrepülőgép pilótafülkéjébe bevilágított. A lézerfény a pilótafülkék üveg és plexi felületein megtörve szóródott, és a pilótáknál pillanatnyi látásvesztést, szemkáprázást okozott. 

Az egyik alkalommal a lézerfény zavaró hatása olyan mértékű volt, hogy a pilóta a repülőgép navigációs fényeit kikapcsolta annak érdekében, hogy a férfi a légijárművet szem elől tévessze.

Felfüggesztett börtön 

A meggondolatlan férfi cselekményével a repülőgép pilóták életét, testi épségét veszélyeztette. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a lézer pointer elkobzásával.  

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top