Connect with us

Hírek

Családi pótlékosok, figyelem: gyerekenként mindenkinek jár plusz 200 ezer forint, mutatjuk, mit kell tenni érte

Az önkéntes pénztárak között talán a legkevésbé ismert pénztártípus az önsegélyező pénztár, pedig számos előnye van, főként azoknak, akik gyermekes szülők.

Ez esetben is jár ugyanis a 20%-os állami adójóváírás, ami évente akár 150 ezer forintot is jelenthet. Sőt, aki két évig nem nyúl a pénzhez, plusz 10%-ot is zsebre tehet.

Az összeget gyermek születésével, iskolakezdéssel, gyógyszerekkel, munkanélküliségi ellátásokkal, közüzemi díjakkal vagy éppen jelzáloghitel törlesztésével kapcsolatos kiadásokra is fel lehet használni. Alábbi cikkünkben összeszedtük, mit érdemes tudni az önsegélyező pénztárakról.

.

Mi az az önsegélyező pénztár?
Az önsegélyező pénztár szociális kockázat bekövetkezése esetén, jogszabály által előírt szociális kötelezettségek alapján nyújt kiegészítő ellátást, valamint gyógyszer és gyógyászati segédeszköz árának támogatását biztosítja.

Az önsegélyező pénztár

egyéni szolgáltatásokat és
közösségi szolgáltatásokat
nyújthat. A pénztár az egyéni szolgáltatásokat a tag egyéni számlájának megterhelésével, az egyes közösségi szolgáltatásokat pedig a fedezeti tartalékon belül létreh

Fontos, hogy az önsegélyező szolgáltatás iránti igényt a szolgáltatás alapjául szolgáló esemény bekövetkezését, állapot kialakulását, illetve a szolgáltatásra való jogosultságot igazoló dokumentum kézhezvételét követően, legkésőbb 120 napon belül kell a pénztárhoz benyújtani, ugyanakkor a pénztár nem fizetheti ki a 120 napnál korábban kiállított számlákat.

A PÉNZTÁRTAG A PÉNZTÁR ÁLTAL NYÚJTOTT ÖNSEGÉLYEZŐ SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉT A TAGI BEFIZETÉS, MUNKÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS, ADOMÁNY BEFIZETÉ

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top