Connect with us

Sztori

Az Orbán-kormány szép csendben súlyos lépésre szánta el magát

Az Orbán-kormány szép csendben súlyos lépésre szánta el magát

A Magyar Közlönynek csütörtök este három száma is megjelent, és az egyikben a 2023-as költségvetést módosító kormányrendelet is helyet kapott.

Ebben a rendeletben szerepel egy mindössze egymondatos változás a vasúti személyszállítás járműállományának korszerűsítésével összefüggő feladatokról, mivel a 2022. szeptember 7-i kormányhatározatnak visszavonták a második pontját.

Ez arról szólt, hogy az országos közlekedésszervező készítse elő és folytassa le 39+10 opciós darabszámú, 230 km/óra maximális sebességre képes, legalább hét kocsis új gyártású vasúti távolsági személyszállító szerelvény szolgáltatásként történő biztosítására vonatkozó feltételes, tárgyalásos közbeszerzési eljárást. – írja az Infostart.

A napokban derült ki az is, hogy az országos közlekedésszervező létrehozása lekerülhetett a napirendről, és ez miatt az is kérdésessé vált, hogy ki vezényelhette volna le a motorvonatokhoz kapcsolódó eljárást. Ugyanis ennek révén valósulhatott volna meg a teljes MÁV-Start IC távolsági flotta bő kétharmadának a cseréje.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top