Connect with us

Sztori

Az Aldi és a Tesco bejelentésére várt mindenki, most megjött

Az Aldi és a Tesco bejelentésére várt mindenki, most megjött

Az Aldi és a Tesco üzletei is déli 12 óráig tartanak nyitva idén december 24-én. Mindkét cég a korábbi évek gyakorlatát valósítja meg ezzel.

Az Auchan után a Tesco is egyértelművé tette, hány óráig lehet üzleteikben vásárolni idén december 24-én. Eszerint

A TESCO BOLTJAIBAN IDÉN IS AZ ÉVEK ÓTA MEGSZOKOTT RÖVIDÍTETT NYITVA TARTÁSSAL VÁRJÁK A VÁSÁRLÓKAT DECEMBER 24-ÉN, MÉGPEDIG 12 ÓRÁIG.A Tesco hasonló okot jelölt meg döntése mögött, mint az Auchan: a cég szerint a vásárlók igénylik az utolsó pillanatos bevásárlás lehetőségét, különös tekintettel azok, akik december 23-án hosszabbított munkaidőben dolgoznak.

Ugyanakkor a december 24-i rövidített nyitvatartás azért is fontos, mert számos Tesco hipermarketben működnek kis- és középvállalkozások által bérlőnként használt üzletsorok. A cégnél úgy vélik, felelősséggel tartoznak irányukba is, hiszen ezek a bérlők számítanak arra, hogy az áruház nyitva van és működik – foglalja össze a Blikk.

A lap a Tescóra hivatkozva megemlíteni, hogy a vállalat lehetővé teszi munkatársainak, hogy jelezzék, mely napokon vagy napszakban nem tudnak műszakot vállalni, és a dolgozói igényeket szem előtt tartva készítik a beosztásokat december 24-én is.

AZ ÉLELMISZER-ÜZLETLÁNCOK KÖZÖTT A MAGYARORSZÁGI ALDI A KORÁBBI ÉVEKBŐL ISMERT GYAKORLATÁT KÖVETI, AZAZ DECEMBER 24-ÉN 12 ÓRÁIG NYITVA TARTJA VALAMENNYI ÁRUHÁZÁT.Az üzletlánc magyarországi foglalkoztatottjainak 75 százaléka – amiként a korábbi években is – december 24-én a pihenőnapját tölti, a 171 üzlet működését a munkatársak negyede biztosítja, akik a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesülnek.

Idén december 24-re több üzletlánc jelentett be teljes december 24-i boltzárat. Miként az Origo arról beszámolt, a Lidl illetve a drogériákat üzemeltető Rossmann valamennyi üzlete zárva marad azon a napon. A Penny üzletei is zárva maradnak december 24-én, szintén a cég korábbi években látott gyakorlatának megfelelően. A kiskereskedelem élelmiszert árusító nagy üzletláncai közül a Spar pedig azt közölte, hogy a láncukhoz tartozó üzletek alapvetően zárva maradnak december 24-én, bár néhány áruházuk ez alól kivételt képez. A tájékoztatás szerint az Interspar hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketek nyitva lesznek december 24-én déli 12 óráig.
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top