Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: Zala, Somogy és Baranya vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán. A meteorológiai szolgálat ezért a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.

Az OMSZ a veszélyjelzésében azt írja, hogy kedden az esti óráktól nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből országszerte jelentős mennyiségű eső várható.

Az északi, északnyugati határvidék tágabb környezetének kivételével a csapadék várható mennyisége 20 milliméter körül alakul, míg a Dunántúl egyes részein, valamint – kisebb eséllyel – a délkeleti, keleti tájakon a 30 millimétert is elérheti, sőt néhol meg is haladhatja a 24 óra alatt lehulló csapadék.

Figyelmeztető előrejelzések eső miatt

Figyelmeztető előrejelzések eső miatt – Fotó: OMSZ

Emellett az esti órákban az északkeleti tájakon újra kialakulhat helyenként és átmenetileg köd, a késő esti órákban pedig Borsod térségében esetleg előfordulhat kis mennyiségű ónos eső, mielőtt megenyhül az idő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és +7 fok között alakul, de északon, északkeleten gyenge fagy is lehet.