Connect with us

Sztori

A Vodafone is brutálisan megemeli a havidíjait

Nem csak a Telekom, a Vodafone is megemeli az árait március 1-től. Csak ők már korábban szóltak.

A Telekom által bejelentett árémelés nem egyedi a telekommunikációs szektorban, a Vodafone ugyanis már tavaly októberben bejelentette az inflációval indokolt idei áremelését.

A vállalat webhelyén már régóta olvasható részletes tájékoztatás alapján a bárki számára elérhető mobilos és otthoni szolgáltatásai mellett a nem nyilvános Flotta tarifákat használók is érintettek.

A vállalat webhelyén megtekinthető nyilvános csomagok esetében a díjkorrekció mértéke legfeljebb 15,4%, míg a flottások esetében fix 22,01 százalék lesz, az áremelés 2023. március 1-től lép életbe.

A cég törthavi elszámolást alkalmaz majd, így akinek nem a kérdéses napon kezdődik az új számlázási ciklusa, annak február végéig időarányosan a jelenlegi díjat számlázza majd, március elsejétől fogva pedig szintén időarányosan az új díjat számolja; a kettő alapján áll majd össze az érintett számla.

„A díjkorrekcióval egy időben bizonyos kedvezmények mértékét is növeljük szintén 15,4%-kal (több kedvezményt adunk ügyfeleinknek). Az érintett kedvezmények köréről a december-január közepén kibocsátott számlákon értesítjük az ügyfeleket.

Változnak a több vezetékes vagy mobilszolgáltatás vásárlása esetén nyújtott mennyiségi kedvezmények (Family) vagy szerződéshosszabbításhoz kapcsolódó egyedi kedvezmények.

Nem változnak a sávos kedvezmények, melyek havidíjsáv alapján %-os mértékkel kerülnek kiszámításra, ezért a végső havidíj mértéke is változni fog.

Az e-pack kedvezmény nem érintett, mivel ha esetlegesen az e-pack fizetési feltételek nem teljesülnek, akkor az ügyfelek felé magasabb összeget terhelnénk vissza a következő havi számlájukban” – olvasható a kedvezményekkel kapcsolatos tájékoztatásban.

Az elmúlt két évre levetítve az inflációkövető díjkorrekcióknak köszönhetően egyébként a Vodafone előfizetők költségei nagyjából 24%-kal nőttek. Ez közel 5%-kal alacsonyabb, mint például a Telekom előfizetőké, akik 29,5%-os áremelkedést kellett, hogy kigazdákodjanak a 2022-23-as évek során.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top