Connect with us

Sztori

2004 óta megszűnt Magyarországon👍Ön visszaállítaná a sorkatonaságot Magyarországon?

Ön visszaállítaná a sorkatonaságot Magyarországon?

Európában tizennégy országban van még jelenleg is sorkatonaság, és három másik állam tervezi ennek visszaállítását. Magyarország kormánya jelenleg nem fontolgatja a sorkötelezettség újra bevezetését, csak egyes politikai szereplők nosztalgiáznak időnként a 2004-ben megszűnt sorkötelesség miatt. A különböző emberek véleménye az újra bevezetésről vegyes: egyesek kifejezetten ellenzik, míg mások úgy vélik, hogy segíthetne a fiatalok fegyelmezésében és felelősségérzetük megerősítésében.

Nem áll rendelkezésre friss, reprezentatív felmérés arról, hogy a magyar társadalom mennyire lenne hajlandó elfogadni a sorkötelezettség felújítását. Korábbi vizsgálatok szerint azonban a többség elutasította ezt az ötletet. A kormány nem hangoztatja azonban a sorkatonaság visszaállítását, és a Hadügyminisztérium megerősítette, hogy a jelenlegi álláspontjuk szerint az önkéntes alapon vállalt katonai szolgálatra helyezik a hangsúlyt.

Bár lenne néhány érv az újra bevezetés mellett, például a nemzetközi biztonsági helyzet vagy a katasztrófahelyzetek kezelése, a kormány jelenleg nem látszik érdeklődést mutatni ebben az irányban. A korábbi katonák véleménye is megoszlik, de egyelőre úgy tűnik, hogy a sorkatonaság visszaállításával kapcsolatban nem vezetnek be intézkedéseket Magyarországon.

via szabadeuropa.hu nyomán / illusztráció Wikimedia

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top