Connect with us

Sztori

Szívszorító mondatokkal búcsúzott az édesanyja az Árpád hídon elgázolt fiútól

Elvette a legdrágább kincsünket!” – Szívszaggató szavakkal búcsúzik a hídon elütött biciklis anyukája

A Mercedes áttörte a korlátot, eltaposta Benjámint, majd egy BMW-be rohant / Fotó: MB OKF A Mercedes áttörte a korlátot, elgázolta Benjámint, majd egy BMW-be rohant

Olyan nagy erővel gázolta el az Árpád hídon balesetező autós a járdán tekerő biciklist, hogy leszakadtak a férfi végtagjai

[ ]

Megrendítő sorokkal emlékezik meg az anyja arról a fiúról, akit az Árpád hídon halálra gázolt egy szalagkorlátot áttörő Mercedes hétvégén. Benjámin szabályszerűen közlekedett a biciklisávon, amikor a megvadult tuningautó elcsapta őt.

„Az én majdnem 27 éves fiamat ölte meg ez a nyomorult. Egy szerető, összetartó, dolgos család vagyunk. Elvette a legdrágább kincsünket, mert ő gyorsulni akart. Csak épp vezetni nem tud” ” – írta a közösségi oldalán a gyászoló nő.

 

 

Benjámin szüleihez sikerült eljutnunk telefonon, de a család azt üzente, az anya fájdalmában most nem tud szólni a történtekről.

A fiatalembernek szép jövője volt: három nyelven tudott, 3D-modellezőként dolgozott, videójátékokhoz és filmekhez tervezte kültéri és beltéri helyszíneket.

A Mercedes vezetője, B. Dávid, aki autókereskedést működtet, a sportautók rajongója, gyakran indul gyorsulási versenyeken: a neve többek között a tököli gyorsulási versenyek nevezési listáin is szerepel. Tapasztalt pilóta volt, tehát nem lehet arról szó, hogy nem ismerte volna az autója képességeit. A jármű igazi kultikus darabnak számít az ilyen megmérettetések szerelmesei között: a Mercedes E63 AMG S 713 lóerős, 300 km/órás végsebességű. Ennyire durva baleset már rég nem volt Budapesten: semmi sem maradt az autóból, ami halálra taposta egy kerékpárost az Árpád hídon – fotók Ennyire durva baleset már rég nem volt Budapesten

Az ütközésben összeroncsolódott egyik gépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén.Kép: MTI Fotó, Mihádák ZoltánEgy életet oltott ki a száguldó gyilkos. I. Benjámin, aki mosolygós és kedves volt, most csak emlék maradt. Sokan gyászolják a fiatal álmokkal teli srácot, aki külföldön akart dolgozni és családot alapítani. „Ezt az autós miatt nem élheti meg. Szívszorító ez a tragédia” – mondta egyik ismerőse.

Imádta a testvéreit

A fiatal férfi családja és két lánytestvére is nagyon szerette őt, és ő is őket. Most azonban örökre elvesztették őt.

Kemény büntetést követelnek

Ismerősei azt remélik, hogy a balesetet okozó sofőrt súlyosan megbüntetik. „Nem hozza vissza Benjámint, de legalább az a sofőr fizessen meg ezért a tettért. Elragadott egy csodálatos testvért, egy jó barátot, egy jövendőbeli férjet és egy fantasztikus gyereket egy családtól” – mondta egyik barátja.

Sejtető rendszám 

Úgy tűnik, hogy a két autó egymással versenyzett az Árpád hídon, amikor a baleset történt. Erre utal az egyik autó különleges rendszáma: Race-001. Ráadásul a sofőr is ismert volt erről bizonyos körökben.

Versenyre készítették az autót 

A lap szerint a 33 éves B. D monogramú férfi valóban versenyzett a kocsival különböző gyorsulási futamokon, és tavaly jó eredményeket ért el. Kocsiját pedig kifejezetten ilyen futamokra alakították át.

A rendőrség nyomoz

Az illegális versenyekre egy erre szakosodott szervízben tuningolták az autót. Azonban még nem tudni biztosan, hogy mi vezetett a halálos eseményekhez – mint ahogy az sem, hogy itt

Karácsony Gergely is megszólalt:

Race 001. Ez volt a rendszáma annak az autónak, amelyik a szalagkorlátot legyalulva halálra gázolt egy ártatlan embert. Ebből is látszik, hogy nem egy szerencsétlen véletlenről, hanem rendszerszintű problémáról van szó. Ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés, ezek a kretének egyből visszavennének az arcukból és a sebességből is. A kamerák felszerelése ugyan állami feladat – a bírságokból befolyó pénzzel együtt -, de mi nem várunk tovább rájuk: a főváros 48 sebességmérő kihelyezését készítette elő. Remélem, hamarosan működésbe is tudjuk hozni őket.

Címlapfotó:illusztráció!

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top