Connect with us

Sztori

Sarkvidéki hideg jön: -20 fokos lehűlés, havazás éri el térségünket, itt a pontos dátum

Sarkvidéki hideg jön: -20 fokos lehűlés, havazás éri el térségünket, itt a pontos dátum

A hétvége közeledtével izgalmas időjárási változásokra számíthatunk, ahogy egy mediterrán ciklon érkezik, és megváltoztatja az enyhe időt.

A sarki örvény gyengülése hatására fagyos légtömegek áramlanak be a kontinens belseje felé, és a változásokat már vasárnap érezhetjük.

A ciklon először szombaton érkezik, esőt és enyhe időt hozva magával. Azonban szombat éjszakától kezdve hideg légtömegek áramlanak be, és először az Alpokalján, majd vasárnap délutántól országszerte havazásra számíthatunk.

A változás mellett viharos erejű szél is kíséri majd az időjárási frontot. A ciklon mögött fagyos levegő éri el hazánkat, így az elkövetkező napokban hidegebb időre kell számítanunk.

A hó mennyisége és térbeli eloszlása még bizonytalan, de a meteorológiai szakemberek három hosszútávú modell alapján készítették el a várható hóvastagság térképét. Ezeken a térképeken látható, hogy mely területeken mennyi hóval számolhatunk a következő napokban. Emellett a hideg idővel járó legalacsonyabb hőmérsékletek is láthatók, hogy felkészülhessünk az előttünk álló időszakra.

Fontos megjegyezni, hogy a meteorológiai előrejelzések mindig bizonytalanságokkal járnak, és az időjárási körülmények gyorsan változhatnak. Ezért érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket és időjárási híreket a hétvége előtt.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a január valóban téli időt hoz magával, és a hideg, hóval borított tájaknak örülhetünk a következő napokban.

Azok, akik szeretik a téli sportokat vagy egyszerűen csak élvezik a hóesést, most érdemes előkészületeket tenniük, hogy kiélvezhessék a hétvégi hóesést és hideget.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top