Connect with us

Celebek

Oláh Gergő azt hitte, neki mindent szabad, pedig a gyorshajtásai miatt már vadásztak rá a zsaruk – Így került a fogdába

Több gyorshajtás és néhány szabálysértés miatt vonták be Oláh Gergő jogosítványát, aki ennek ellenére autóba ült, s miután elkapták, három napra fogdába is került. Úgy tudjuk, már vadásztak rá a rendőrök az utóbbi időben.

Lapunk elsőként számolt be az egykori X-Faktor-győztes ügyéről, amelynek különös pikantériája, hogy korábban a rendőrség kampányarca volt. A napokban a bíróság 300 ezer forintos pénzbírságot szabott ki rá, emellett 3 hónapra eltiltották a vezetéstől.

– Már vadásztak rá, mert notórius gyorshajtó. Mivel 2015-ben szerepelt egy rendőrségi kampányban és klipben, amely a roma fiatalok számára népszerűsítette a rendőri hivatást, azt hitte, „sérthetetlen”. Vélhetően ezért is mert autóba ülni, miután bevonták a jogosítványát – mondta egy bennfentes rendőrségi forrás a Blikknek.

Oláh Gergő lapunknak nem akart nyilatkozni, de később a közösségi oldalán maga is elismerte, ő volt az a „nógrádi celeb”, aki három napra őrizetbe került, mert jogosítvány nélkül kapták el a zsaruk.

„10 éve az életem nagy részét autóban töltöm, olykor sietnem kell egyik városból a másikba, vagy az ország egyik végéből a másikba, hogy időben odaérjek a közönséghez, így lett pár gyorshajtás, plusz 1-2 szabálysértés, így sajnos, össze is jött a 10 év alatt annyi büntetőpont, ami miatt végül bevonták a jogosítványomat egy időre! Ez idő alatt voltak olyan esetek, amikor sehogy nem tudtam megoldani, hogy eljussak fontos helyekre, így autóba ültem! Meg is kaptam érte a büntetésem! A következőket szeretném tisztázni a félreértések miatt: 10 éve van jogosítványom!

Több mint 1 millió km-t vezettem le! Soha nem volt semmilyen balesetem! Nem vagyok tökéletes, hibáztam, de tanultam belőle! Jobban figyelek ezután!!! Megtanultam egy életre, hogy a felelőtlen, meggondolatlan döntéseknek mindig lesz negatív következménye! Ezt Ti se felejtsétek el!” – írta közösségi oldalán az énekes.

Amennyiben a következő három hónapban újra volán mögé ül, akár egy évre is rács mögé kerülhet.

– Nagyon fontos, hogy a pontok elévülése – a szabálysértések elévülésének 2 évével szemben – 3 év! Ezt sokan figyelmen kívül hagyják vagy nem is tudnak róla, pedig ennyi ideig gyűlnek a büntetőpontok. A 12. pont után a szabálysértő kap egy figyelmeztetést, hogy hamarosan eléri a 18 pontot, amikor is a vezetői engedélyét elveszik, utánképzésen kell részt vennie, és újra vizsgáznia kell, hogy visszaszerezze. Azért ez a 12 pont, mert az elsőbbségi szabálysértések – mint például a piros lámpán való áthajtás vagy gyorshajtás – általában 6 pontba „kerülnek”. Így már csak egy ilyen szabálysértés választ el minket a 18 büntetőponttól – tudtuk meg dr. Borbély Zoltán közlekedési szakjogásztól, aki azt is elárulta, pénzbírságként ilyenkor maximum 150 ezer forintot szabnak ki a szabálysértőre.

Ez azonban – mint Oláh Gergő esetében is – halmozódhat, ha az illető ismét ­autóba ül és vezet. Borbély azonban azt is hangsúlyozta, a háromnapos elzárás ugyan nem példa nélküli, de nem is mindennapos eljárás. – Semmi értelmét nem látom ilyenkor az őrizetbe vételnek, nem is minden kapitányság alkalmazza. A személyes véleményem az, hogy ez egy felesleges erődemonstráció, hiszen a „visszatartás jelleg” sem érvényesül három nap alatt.ú

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Celebek

To Top