Connect with us

Sztori

Nyilatkozott a kormány a nyugdíjkorhatár emeléséről

Az uniós reformcsomag része a nyugdjrendszer reformja is, és Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára most fontos kérdéseket válaszolt meg.

Az unós helyreállítási terv egyik része magában foglalja „a nyugdíjrendszer közép- és hosszú távú költségvetési fenntarthatóságának és megfelelőségének javítását célzó reformot is”. A 2025. március 31-ig elkészítendő csomagnak eleme lehet a munkával töltött életszakaszok meghosszabbítása többek között a törvényes nyugdíjkorhatárnak a várható élettartamhoz való kötésével, valamint a tényleges nyugdíjkorhatár emelésével.

Ezért Komjáthi Imre MSZP-s országgyűlési képviselő Varga Mihályhoz intézett írásbeli kérdést arról, hogy mikortól és hány évre emeli az Orbán-kormány a nyugdíjkorhatárt. A Magyar Narancs által észrevett pénzügyminisztériumi válaszban Tállai András, a tárca parlamenti államtitkára annyit írt: „Az öregségi nyugdíjkorhatár emelése nincs napirenden.”

A szocialista pártelnök arra is kíváncsi volt egy másik írásbeli kérdésben, hogy megszünteti-e a kormány a “nők 40” korai nyugdíjba vonulás lehetőségét. Tállai András erre azt válaszolta, hogy a nők kedvezményes nyugdíjának megszüntetését nem tervezik.

„A korábbi nyugdíjazás lehetővé teszi a például a nagymamák számára, hogy aktívabb szerepet tudjanak vállalni az unokáik gondozásában, ezzel követett módon segíti a fiatal édesanyák visszatérését a munkaerőpiacra. Az intézkedés ezzel a munkaalapú társadalom erősítését is szolgálja, segítve a nemzedékek közötti együttműködést és szolidaritást” – indokolta az államtitkár a döntést.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top