Connect with us

Hírek

Na végre! Nagyon jó hír jött az üzemanyagról

Mint azt a Naphíre is megírta, az elmúlt hetekben hatalmas káosz alakult ki a magyar kutakon. A kisbenzinkutak teljesen kifogytak az üzemanyagból, de sok nagyobb töltőállomáson is gondok akadtak az ellátással. A kormány ezért kedd éjjel rendkívüli kormányinfót tartott, ahol bejelentették, hogy eltörlik az árstopot. 

„Miután ránk a szankciós tiltás nem vonatkozik, ezért Magyarország hozhat be Oroszországból olajat, tehát attól nem kell tartanunk, hogy ellátási hiány lépne föl” – jelentette ki Orbán Viktor december másodikán a Kossuth rádióban, miután arról kérdezték, milyen következményei lesznek annak, hogy december ötödikén életbe lép az uniós olajembargó. Két nappal később mégis megszüntették az üzemanyag-ársapkát – derül ki az ATV Híradó riportjából. 

A Mol vezér-igazgatója, Hernádi Zsolt a kormányinfón bevallotta, hogy soha nem látott krízishelyzet alakult ki az elmúlt napokban és nem bírta már tovább a Mol.

A híradónak nyilatkozó közgazdász úgy vélekedett, az unió egészét tekintve az elmúlt hetekben azonos szinten volt a fogyasztás, de Magyarországon egyre több üzemanyagot vásároltak. 

Pogátsa Zoltán szerint vagy sokan betáraztak arra az időszakra, ha a sapkát felemelnék, vagy pedig sokan csempészteka szomszédos országokba.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top