Connect with us

Sztori

Sokan csodálkoztak ma reggel a kutakon: már ennyibe kerül a benzin és a dízel literje – Ön tudta, mi történt az éj leple alatt?

Tegnap késő este rendkívüli Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt Mol-vezér, hogy azonnali hatállyal, egész pontosan tegnap 23 órától eltörlik az üzemanyag-ársapkát.

A kialakult helyzetért Gulyás Brüsszelt meg a szankciókat okolta, Hernádi viszont elmondta, hogy hazánk korábban minden negyedik liter olajat Szlovákából importálta, és kijelentette, hogy a teljes importot – behozatalt – vissza kell állítani, ami ársapkás helyzetben nem megy.

Érthető, hiszen miért akarna bárki úgy üzemanyagot hozni Magyarországra, hogy veszít rajta. A Mol nem bírta tovább a terhelést, ezért jelezte as kormánynak, hogy itt a vége. Ezután az ársapkát még az este eltörölték.

Sokan azonban csak reggel ébredtek rá, mi történt, amikor – a napok óta tartó üzemanyaghiány után – munkába menet úgy gondolták, megpróbálkoznak ismét tankolni valamelyik kúton. Annak, aki nem hallgatta a késő este a híreket, súlyos meglepetésben volt része. Kora hajnalban, munkába jövet, mi is a szemtanúi voltunk annak, hogy néhány kútnál – konkrétan a 31-es úton – a hajnali ötórás időponthoz képest szokatlanul hosszú sorok állnak. Volt olyan, aki csak a fizetésnél döbbent rá, hogy már nincs ársapka.

Tegnap azt is megmondták, mennyi lesz a benzin és a dízel irányadó ára: a benzin literenkénti ára 641, míg a dízelé 699 forint lesz.

Nos, a helyzet az, hogy ez mostantól nem egy előírt ár, csak afféle sorvezető. Ahogy régen, az autópályák mellett megint drágább, máshol esetleg olcsóbb lesz a benzin. Az M3-as budapesti bevezető szakaszán a kutak árjelző oszlopain beszédes számok mutatták, hogy mostantól nincs kötelező ár.

tt, a Shell-kúton 633 forint volt a 95-ös benzin és 723 a dízel. Nem messze onnan, az OMV-kúton a benzin drágább volt, 647 forint, a dízel literje viszont „csak” 699 forint. Persze, gondoljunk bele a 10-20 forintos különbségek mit jelentenek valójában: tíz liter üzemanyagnál spórolhatunk mondjuk 100-200 forintot? Egy 50 literes tankkal rendelkező kocsinál 500-1000 forint a spórolás, ha jól választunk töltőállomást. Azért vannak súlyosabb árak is: van olyan kút, ahol 661 forint volt a 95-ös benzin, de olyan is, ahol 800 felett van a dízel.

Alábbi szavazásunkban a tegnap esti árstop-stopról szóló bejlentés kapcsán kérdezzük a véleményét:

Ön tudott róla ma reggel, mikor felébredt, hogy eltörölték az ársapkát?

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top