Connect with us

Sztori

Meghalt két kismama a kórházban, kivizsgálták, most megmondták, mi történt pontosan

Döbbenettel értesültünk és számoltunk be arról nemrég, hogy a nyíregyházi kórház szülészetén kettő kismama is életét vesztette. Az ügyben szigorú vizsgálatot folytattak le, meg is van az eredménye.

Ahogyan arról cikkeztünk a Mosthir.hu oldalon, tragédia történt a Nyírségben. Nyíregyházán két egymást követő napon halt meg a két kismama, akik nem sokkal azelőtt adtak életet a gyermeküknek.

Az egyikük, egy 33 éves nő volt, aki miután megszülte a picit, intenzív osztályra került, majd nem sokkal később meghalt. Nikoletta egy Renáta nevű édesanyával együtt feküdt a kórteremben az elhunyt kismama. Ő egy nappal korábban szintén császármetszéssel szülte meg az ikerlányait, de a műtétet követően néhány órával ő is rosszul lett és meghalt.

Miért halt meg a két kismama?

A tragikus, felfoghatatlan halálesetek után azonnal cselekedett a kórház. Alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot rendeltek el, mi pedig érdeklődéssel figyeltük, mit állapítanak meg. Nem kell tovább várni, ugyanis a Gyerekszoba.hu hozta a hírt, miszerint az említett vizsgálatot lefolytatták már és annak eredménye is van.

„A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat. Mindkettőnél olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani”

– mondta Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője.

„Miután régóta nem volt anyai halálozás az osztályunkon, így az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is. Intézményünk és az osztály munkatársai ezúton is együttérzésüket fejezik ki a hozzátartozók részére” – tette hozzá.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top