Connect with us

Sztori

𝐁 𝐤𝐚𝐭𝐞𝐠ó𝐫𝐢á𝐬 𝐣𝐨𝐠𝐬𝐢𝐝 𝐯𝐚𝐧? 𝐌𝐨𝐬𝐭 𝐣ó𝐥 𝐟𝐢𝐠𝐲𝐞𝐥𝐣, 𝐧𝐚𝐠𝐲 𝐛𝐚𝐣𝐛𝐚 𝐤𝐞𝐫ü𝐥𝐡𝐞𝐭𝐬𝐳

𝐁 𝐤𝐚𝐭𝐞𝐠ó𝐫𝐢á𝐬 𝐣𝐨𝐠𝐬𝐢𝐝 𝐯𝐚𝐧? 𝐌𝐨𝐬𝐭 𝐣ó𝐥 𝐟𝐢𝐠𝐲𝐞𝐥𝐣, 𝐧𝐚𝐠𝐲 𝐛𝐚𝐣𝐛𝐚 𝐤𝐞𝐫ü𝐥𝐡𝐞𝐭𝐬𝐳
Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) sürgősen felhívta az Európai Parlament képviselőit, hogy szigorítsák meg a kisteherautó-vezetők szakmai képzését, egyúttal hasonló követelményeket állítsanak fel, mint az autóbusz-vezetők esetében.

Az ETSC álláspontja szerint az intézkedésre azért van szükség, mert a kistehergépjárművek által okozott balesetek száma egyre növekszik, ami különféle veszélyeztetett közlekedők életét sodorja veszélybe.

Az ETSC nyilatkozata szerint a kisteherautók által okozott balesetek aránya a COVID előtti időszakban is jelentős volt, és tovább növekedett az elmúlt időszakban.

A balesetek 11 százalékát okozták kistehergépjárművek az Európai Unió útjain, ami 2630 ember életét követelte. A halálos áldozatok közül négyből három gyalogosok, kerékpárosok és motorosok voltak.

Az ETSC számításai szerint, ha nem történik szigorítás a kisteherautó-vezetők képzési követelményein, akkor a jövőben tovább növekedhet a balesetek száma és azok súlyossága is.

Az unió 2030-ra kitűzött célkitűzése az, hogy a közúti közlekedési balesetekben elhunytak és súlyosan megsérültek számát felére csökkentse a 2019-es szinthez képest.

Jelenleg bárki vezethet kisteherautót a B kategóriás jogosítvánnyal, és az ETSC ezt a gyakorlatot kifogásolja.

 

A szervezet azt javasolja, hogy a kisteherautó-vezetők számára is vezessék be a szigorúbb szakmai követelményeket, hasonlóan az autóbusz-vezetőkhöz.

Az ETSC hangsúlyozza, hogy ez a lépés komolyan hozzájárulhatna a közlekedésbiztonság javításához az Európai Unióban.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top