Connect with us

Sztori

Megérkezett a 2024-es nagy éves időjárás előrejelzés – Na, erre senki nem lesz felkészülve

A hűvös időjárás és téli hónapok további folytatására számíthatunk január folyamán az Accuweather december végi előrejelzése alapján.

Az éjszakai hőmérséklet várhatóan fokozatosan közelíti majd a -10 Celsius-fokot, így a téli idő beköszöntével érdemes lesz felkészülni a hidegebb napokra.

Február sem hoz változást, és továbbra is számolnunk kell a mindennapos éjszakai fagyokkal. Az éjszakai hőmérséklet általában -10 és -5 Celsius-fok között mozog majd, míg nappal 0 és 5 Celsius-fok között alakul.

A márciusi időjárásról szóló előrejelzések alapján a hónap meglehetősen csapadékos lesz. Bár a nappali hőmérséklet 8 és 15 Celsius-fok között változik majd, egyes területeken még mindig számíthatunk hóesésre vagy havas esőre. Március második felétől azonban már búcsút inthetünk az éjszakai fagyoknak.

Az áprilisi időjárás során vélhetően meleg időnk lesz a korábbi évek átlagai alapján. A hőmérő higanyszála jellemzően 14 és 20 Celsius-fok között mozog majd. Érdemes elgondolkodni azon, hogy pontosan mikor és hova tervezhetjük el a nyaralásunkat.

Májusban már az átlagosnál melegebb napokra számíthatunk, és júniusban 24 és 28 Celsius-fok közötti hőmérsékletek várhatók. A 2024-es nyár kifejezetten száraz és forró lesz, amit a 2023-as El Nino is előre jelez. Az időjárás szélsőségei világszerte tapasztalhatók, és az emberek nehezen tudnak alkalmazkodni ezekhez az extrém változásokhoz.

Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, nyáron elmondta, hogy az időjárásra érzékeny emberek nehezen vagy egyáltalán nem tudnak alkalmazkodni az ilyen szélsőséges időjárási körülményekhez.

A globális átlaghőmérséklet az ipari forradalom óta 1,5 Celsius-fokkal emelkedett. 2023-ban például Európában és a Kárpát-medencében olyan hőhullámokat tapasztaltunk, amilyeneket az ismert civilizáció kezdete óta nem láttunk. A rekordok dőltek meg számos helyen, és az extrém hőmérsékletek egyre gyakoribbak.

Az elmúlt három év hidegebb tengerfelszíni hőmérsékletet hozó La Nina után az El Nino erősödése okozza a magasabb globális tengerfelszíni hőmérsékletet, ami melegebb időt és további szélsőségeket eredményez 2024-ben is.

A világ változik, és az időjárási körülményekre való alkalmazkodás egyre nehezebb feladat. Ahogy Samantha Burgess, a Kopernikusz Éghajlatváltozási Szolgálat munkatársa mondja, az El Nino még csak most alakul ki, és a 2024-es hőmérsékletek még melegebbek lehetnek. A változások évek óta tapasztalhatók, és az embereknek fel kell készülniük az egyre szélsőségesebb időjárási feltételekre.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top