Connect with us

Sztori

Hoppá ⚠️ Kijött a rendelet, rendkívüli adóemelések mellett döntött a kormány! MUTATJUK a részleteket:

Szerda este megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely módosítja az extraprofitadókról szóló korábbi rendeletet, vette észre a TelexOrbán Viktor napközben arról posztolt, hogy a benzinárból keletkező extraprofitot el fogják vonni, és a rezsivédelmi alapba irányítják. Most kiderült, hogyan.

Két ponton nyúltak hozzá az adókulcsokhoz.

  • A kabinet 95 százalékra emelte a Molnak azt az extraprofitadóját, amit a Brent és az Urál olajárak különbségén nyer; ez az adó eredetileg 25 százalék volt, majd nyáron emelték meg 40 százalékra.
  • Emellett pedig a távhőtörvényben szabályozott jövedelemadóhoz is hozzányúltak. Az energiaellátók 2023-as, pozitív adóalapból számolt jövedelemadója a rendelet értelmében 31 százalékról 41 százalékra nőtt.

Emellett visszaemelték a jövedéki adó mértékét is az árstop előtti állapotra. Ennek megfelelően a 95-ös benzin jövedéki adójának mértéke ismét nettó 120 forint/liter (áfával 152,4 forint), míg a gázolajé nettó 110,35 forint/liter (ami bruttó 140,1 forintot jelent). Az emelés mértéke áfa nélkül 25 forint literenként, írja a lap.

A hatósági ár eltörlését tegnap este jelentették be. 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top