Connect with us

Sztori

Feketébe borult a sportvilág: meghalt a Forma-1 egyik legnagyobbja

Családja közölte a szörnyű hírt.

A Forma–1 hivatalos honlapján osztotta meg a szomorú hírt, meghalt Patrick Tambay egykori Forma1-es pilóta – írja a Sportál. Tambay 1977-ben került az F1-es mezőnybe a Surtees csapat autójával, de nem tudta magát kvalifikálni a Francia Nagydíjra.

Ezek után váltott és a Theodore Racinghez igazolt, ahol háromszor is pontot szerzett első évében, ekkor figyelt fel rá a McLaren, de ott a következő másfél évben nem tudta megismételni a jó eredményeket. Az 1980-as idény kihagyása után visszatért az előző csapatához.

Patrick Tambay 73 esztendős volt. Meghalt a Forma-1 egyik legnagyobbja Fotó: Getty Images
Patrick Tambay 73 esztendős volt. Meghalt a Forma-1 egyik legnagyobbja Fotó: Getty ImagesMegosztás

Az 1982-es szezonban a Kanadai Nagydíjon Gilles Villeneuve életét vesztette, a Ferrari pedig Tambay-t igazolta le a helyére, aki abban az évben megnyerte első versenyét, a Német Nagydíjon diadalmaskodott. Az 1983-as San Marinó-i Nagydíjat is megnyerte az olaszokkal, összesen 11 alkalommal állhatott dobogón, utoljára az 1985-ös San Marinó-i Nagydíjon, végül a Team Haasnal fejezte be pályafutását 1986-ban.

Visszavonulása után Forma–1-es versenyeket közvetítő francia televíziós-csatornáknál lett szakkommentátor és szakértő, majd Cannes egyik külvárosi kerületének polgármester-helyettese lett.

Tambay hosszú évek óta küzdött Parkinson-kórral, halálhírét a családja és a Ferrari is megerősítette.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top