Connect with us

Sztori

Döntött a kormány: januártól gyermekenként 53 ezer forintot utalnak – Mutatjuk a tudnivalókat:

Döntött a kormány: januártól gyermekenként 53 ezer forintot utalnak – Mutatjuk a tudnivalókat:

anuártól 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya, jelentett be Fülöp Attila a Belügyminisztérium államtitkára. Magyarországon 23 ezer gyerek nem a családjával lakik, a gyerekek kétharmada már nevelőszülőkkel él.

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya, ez gyermekenként nagyjából 53 ezer forintot jelent- írja az MTI.

Kiemelte: fontos a gyermekvédelemben annak a 23 ezer gyermeknek a sorsa, aki nem tud vér szerinti családjában élni, mondta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Bács-Kiskun megyei Helvécián.

Nekik vagy intézményi keretek között biztosítják a nevelésüket, vagy megpróbálnak olyan nevelőszülőket találni, akik segítenek családi körülményeket teremteni.

Az államtitkár kiemelte:

a 23 ezer gyermek mintegy kétharmada ma már nevelőszülőknél él.

Ez a hivatás éppen arról szól, hogy annak a nehéz helyzetben lévő gyermeknek, aki nem élhet a saját szüleivel és több traumán ment keresztül, “meg kell fogni a kezét”. Ezzel lehet elérni – tette hozzá – , hogy felnőttkorban jó szocializáció után, rendezett közösségi kapcsolatokkal, stabil életet élhessenek.

Fülöp Attila felidézte, a kormány 2014-ben tette a nevelőszülői jogviszonyt foglalkoztatási jogviszonnyá. Ez – mint mondta – egyrészt pénzügyi biztonságot ad, másrészt egészségügyi, társadalombiztosítási jogviszonyt is jelent a nevelőszülőknek. Valamint bevezették a nevelőszülői gyedet (gyermekgondozási díjat) is – tette hozzá az államtitkár

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top