Connect with us

Sztori

Brutális szél miatt adták ki a figyelmeztetést 11 megyére-Íme a részletek

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

A figyelmeztetés vasárnap éjfélig van érvényben.

Az intenzív eső fokozatosan kelet, északkelete felé visszaszorul. Ott a reggeli, délelőtti órákban még további 10-15 mm eshet.

Északkeleten, az Észak-Alföldön reggel már több helyen is havazásba válthat a csapadékforma. Lepel-6 cm, Borsod északi részén, illetve a hegyekben ugyanakkor 8-10 cm-t meghaladó hó is hullhat. A reggeli órákban a Zemplén térségében a kezdeti esetleges intenzív ónos esőt mindenhol havazás váltja fel. A hegyekben az addig lerakódó jég a viharos északkeleti széllel együtt ugyanakkor fakidőlésekhez vezethet. 

Az Alföld középső és keleti részén, illetve az Északi-középhegységben napközben és este is számítani lehet gyengébb intenzitású havazásra, hózáporokra, melyekből főként az esti óráktól várható, hogy helyenként több cm hó is megmarad – írja a met.hu.

A Dunántúlon, illetve északkeleten (Észak-Alföld, Zemplén) a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70-75 km/h-t, majd a déli óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél. A Dunántúli-középhegységben, illetve Borsod-Zemplén térségében a szél hordhatja a havat.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top