Connect with us

Sztori

Még a 3 éves unokának is fizetnie kell: a nagymama kifizetteti a családjával a karácsonyi vacsorát

A nagymama úgy döntött, kifizetteti a karácsonyi vacsorát a családjával, mert szerinte most már túl sokba kerül.

A karácsony kétségtelenül az év egyik legkülönlegesebb időszaka, de egyben rendkívül költséges is lehet. Caroline Duddridge, aki 5 felnőtt gyerek édesanyja és 6 unoka nagymamája, éppen ezért úgy döntött, kifizetteti a családjával a karácsonyi vacsorát, amit minden évben ő rendez meg, és még a legkisebbek sem mentesülnek a fizetés alól. Bár egyesek talán nem értenek egyet a módszerével, ő úgy véli, hogy ez praktikus és igazságos.

családi vacsora
Fotó: Pexels

A nagymama kitalálta a rendszert is, nem mindenkinek ugyanannyit kell ugyanis fizetni. A nőknek kevesebbet kell, mint a férfiaknak, és a gyerekeknek sem kell annyit, mint a felnőtteknek. De nincs kivétel, mindenkinek fizetnie kell valamennyit.

A legfiatalabb, hároméves unokái körülbelül 3 dollárt fizetnek, míg a nagyobbak, a 12 és 9 évesek 6 dollárt. A felnőtt férfiak 20, a nők pedig 13 dollárt fizetnek, de mivel az unokák nem keresnek pénzt, az ő részüket is a szülők állják.

A családtagoknak december 1-jéig kellett kifizetniük a részüket, és azok, akik erre nem voltak hajlandók, nem vehetnek részt a karácsonyi vacsorán.

„Elvárni, hogy egy személy fizessen mindenért, elkészítse az ételt, eltakarítson utána, ugyanakkor fűtést és áramot biztosítson, egyszerűen túl sok. Az összeg, amit a vacsoráért felszámítok, tartalmazza az áramot is” – magyarázta a nő.

Az asszony 1200 dollár nyugdíjából csak nehezen jön ki, ezért munkát vállalt és tanársegédként dolgozik. Mint mondja, éppen emiatt várhatja el a családja, hogy rájuk költse minden pénzét. Bár az új módszer jobban bevált, a nő még így is próbál jól gazdálkodni, hogy mindent be tudjon szerezni, amire szüksége van. Órákat tölt azzal, hogy megkeresi a legjobb ajánlatokat, és megtervezi a bevásárló körútjait.

(via)

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top