Connect with us

Sztori

NYUGDÍJASOK FIGYELEM! KÖZEL FÉLMILLIÓ FORINTOT KAPHATNAK EZEK A NYUGDÍJASOK FEBRUÁRBAN! – ŐK azok, akik már biztos megkapják:

Novemberben 80 ezer, februárban pedig átlagosan 230 ezer forinttal több pénzt hoz a postás a nyugdíjasoknak. Akár 460 ezer forintot is utalhatnak majd átlagosan a nyugdíjasoknak jövő februárban.

Ez következik abból, hogy a kormány vállalásai szerint a jövő évi költségvetés és a nyugdíjtörvény továbbra is garantálja a nyugdíjak értékének megőzését, és a 13. havi nyugdíj továbbra is megmarad.

A nyugdíjak vásárlóerejének megőrzésére 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is érkezett az idősek számára nyugdíjkorrekció, és ez az idén is így lesz.

Novemberben átlagosan 80 ezer forinttal több nyugdíjat kaphatnak a nyugdíjasok – mondta egy a Facebookon vasárnap közzétett videóban Varga Mihály pénzügyminiszter. A tárcavezető közlése Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közösségi oldalán hangzott el.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy a nemzeti kormány 2010 után szövetséget kötött a nyugdíjasokkal. „Azt ígértük, hogy visszaállítjuk az idős emberek megbecsülését és megőrizzük a nyugdíjak értékét. Az ígéretet betartottuk: 2010 óta a nyugdíjak összegét megdupláztuk, vásárlóértéküket 20 százalékkal növeltük” – mondta. Hozzátette: a magyar gazdaság sikeres éveiben nyugdíjprémiumot is fizetnek, eddig összesen már öt alkalommal történt ez meg. Arra is emlékeztetett, hogy visszaépítették „a baloldal által elvett” 13. havi nyugdíjat.

Varga Mihály kijelentette, a mai háborús, szankciós, nehéz gazdasági helyzetben is állják a szavukat: idén januárban 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat, novemberben pedig 3,5 százalékpontos kiegészítő nyugdíjemelést hajtanak végre visszamenőlegesen.

Novemberben így átlagosan 80 ezer forinttal többet kaphatnak a nyugdíjasok – fűzte hozzá. A novemberi 3.5 százalékpontos nyugdíj-kiegészítés mértéke egy 210 ezer forintos átlagnyugdíj esetén havi 6500 forintot, éves szinten, a 13. havi nyugdíjjal együtt összesen csaknem 85 ezer forintot jelent. Vagyis novemberben átlagosan 78 ezer forinttal kapnak többet az októberi ellátásukhoz képest a nyugdíjasok.

A nyugdíjkorrekció hatással lesz a jövő évi nyugdíjakra is. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a jelenlegi 210 ezer forintos átlagnyugdíj a nyugdíjkorrekció hatására 217 ezer forintra emelkedik.

Mivel 2024 januárjában újabb nyugdíjemelés várható, amelynek mértékét a jövő évre becsült inflációnak megfelelően 6 százalékban állapították meg, az átlagnyugdíj kevéssel meghaladja a 230 ezer forintot. Így a 13. havi nyugdíj és a februári nyugdíj átlagos összege 460 ezer forint lehet, ennyit utalhatnak majd átlagosan a nyugdíjasoknak.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top