Connect with us

Sztori

Megérkezett:Brutális jégesővel törtek be az országba a zivatarok

Magyarország északkeleti-keleti részére csaptak le a zivatarok.

Az első hullámban érkezett zivatarok az ország keleti felét, többségében a keleti harmadot érintették. Kora délután Szlovákia felől újabb zivatarok léptek be az országba, melyek csaknem szabályos láncot alkotva vonulnak dél-délkelet felé – írja az Időkép. A zivatarok nyomában több fokkal visszaesett a hőmérséklet, egy csapásra szinte október végének megfelelő idő lett, 15 fok köré hűlt le a levegő.

Többek között Miskolcról, Mezőárádról és Bükkszerntkeresztről is jelentettek jégesőt, volt, ahol kifehéredett a táj. Apró szemű jég hullott Nógrád megye délnyugati részén is.

Az előrejelzés szerint több hullámban számíthatunk záporokra, zivatarokra, főként keleten, északkeleten heves viharok alakulhatnak ki. Délutántól már egyre többfelé fog csökkeni a felhőzet mennyisége. Az északira, északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések lehetnek. Délután 21 és 28 fok között alakulhat a hőmérséklet. https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top