Connect with us

Sztori

699 forint most a gázolaj ára, de nézzék, mi jöhet hamarosan

Péntektől várhatóan változnak a hazai üzemanyagárak a kutakon.

A MOL csökkenti a nagykereskedelmi árakat péntektől, a benzin esetében bruttó 8 forinttal, a gázolaj esetében pedig bruttó 5 forinttal, számolt be róla a holtankoljak.hu.

Így figyelembe véve az éppen aktuális piaci árakat, amennyiben érvényesítésre kerül a kutakon a fenti árváltozás, úgy a következő átlagárakkal találkozhatunk a kutakon:

( Friss hírekért kattints ide!)

  • 95-ös benzin: 632 Ft/liter
  • Gázolaj: 695 Ft/liter 

Az egész ország örülne

Gulyás Gergely miniszter a Mol elnök- vezérigazgatójával, Hernádi Zsolttal közösen bejelentette, hogy vége a benzinárstopnak. De mi lesz így a gázolaj árával? 

 A 95-ös benzin 641 forintba kerül, dízelt pedig 699 forintért tudunk tankolni, ennyi a gázolaj piaci ára. Az Index annak járt utána, milyen irányba mozdulhatnak el az árak a következő időszakban.

A KSH adatai szerint egyébként december 2-án a benzin literenkénti piaci ára 10, a gázolajé 11 forinttal csökkent (617, illetve 681 forintra), ami remekül illeszkedik egy folyamatba. A benzin november 16., a gázolaj ára október 26. óta egyre kevesebb, mivel az olaj világpiaci ára drasztikusan csökkent, ami lassan leszivárog a végfelhasználókhoz is.

De nézzünk pontos számokat és hasonlítsuk is össze a korábbiakkal. Kedden az amerikai kőolaj jegyzési ára a tőzsdén 3,5 százalékkal zuhant és már ott tart, mint 2021. december 23-a óta soha. 74,25 dollárt kérnek egy hordóért, ami 40 százalékos zuhanás a 130 dolláros maximum árhoz képest. 

Ez a lap szerint azt vetítheti előre, hogy hamarabb csökkenhet a benzinés a gázolaj ára, mint gondolnánk.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top