Connect with us

Sztori

11 megyére kiadták a riasztás! Vigyázat! Nagyon veszélyes idő jön! Köd, ónos eső és más nehezítő körülmény is jön az utakon! Nagyon vigyázzon, aki útnak indul! Ezekre a megyékre adták ki a figyelmeztetést!

11 megyére kiadták a riasztás!

Vigyázat! Nagyon veszélyes idő jön! Köd, ónos eső és más nehezítő körülmény is jön az utakon! Nagyon vigyázzon, aki útnak indul! Ezekre a megyékre adták ki a figyelmeztetést!

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.11.30. csütörtök éjfélig

Az Alföldön egy nyugat-kelet irányú sávban jelentős, területi átlagban 20 mm-t meghaladó mennyiségű eső eshet csütörtök éjfélig, de pénteken további tartós, kiadós eső várható.

 

HAVAZÁS, ÓNOS ESŐ

 

Csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, az ország nagyobb részén esőre lehet számítani. Azonban a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon, majd délelőtt a Dunántúli-középhegység területén előfordulhat átmeneti ónos eső. (Utóbbi magasabban fekvő részein jelentős mennyiség eshet.) Az ország északkeleti harmadán ugyanakkor havazás lesz a kezdeti csapadékforma, mely délután, este délnyugat felől egyre nagyobb területen fagyott esőbe, ónos esőbe, végül esőbe válthat. Legtovább az északi, északkeleti határ közelében tarthat ki a havazás. Az Északi-középhegység, Észak-Szabolcs, valamint a Dunakanyar térségében általában 5-15 cm friss hó hullhat, de lokálisan ezt meghaladó mennyiség (akár >15 cm) is összegyűlhet. A főváros térségében is kialakulhat kora délutánig több cm-es hótakaró. A délutáni óráktól a főváros (főleg budai hegyekben), majd a Dunakanyar és az Északi-középhegység térségében is egyre nagyobb területen tartós ónos eső (~1-5 mm, helyenként akár több is lehet) váltja fel a havazást, így vastag jégpáncél alakulhat ki. Estig a legtöbb ónos csapadékra (akár >5 mm) a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani. Éjszaka egyre északkeletebbre (Borsod irányába) tolódik az ónos csapadékkal érintett terület, ahogy enyhül az idő.

A halmazállapot-váltás határa jelentős bizonytalansággal terhelt, emiatt a várható csapadékfajták területi kiterjedése és mennyisége is nehezen előrejelezhető! Időjárási helyzet függvényében ónos esőre piros riasztás is kiadásra kerülhet!

 

2023.11.30. 05:34 Országos Meteorológiai Szolgálat

Pest vármegye Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső Tartós (több órás) ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.Eső 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Baranya vármegye Jel Fok Esemény Leírás

Ónos eső Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső

Tartós (több órás) ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Fejér vármegye Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm.Eső 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat. Hajdú-Bihar vármegye Jel Fok Esemény LeírásEső 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat. Heves vármegye Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső Tartós (több órás) ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Komárom-Esztergom vármegye Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső

Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Nógrád vármegye Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső Tartós (több órás) ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.Havazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Somogy vármegye Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye Jel Fok Esemény LeírásHavazás 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Jász-Nagykun-Szolnok vármegye Jel Fok Esemény Leírás

Eső 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat. Vas vármegye Jel Fok Esemény Leírás
Ónos eső Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Veszprém vármegye
Hirdetés

[ ]
Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Zala vármegye Jel Fok Esemény LeírásÓnos eső

Hirdetés

Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm.

OMSZ: 2023-11-30 08:45 (07:45 UTC) [wbhx]
Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.11.30. csütörtök éjfélig
Az Alföldön egy nyugat-kelet irányú sávban jelentős, területi átlagban 20 mm-t meghaladó mennyiségű eső eshet csütörtök éjfélig, de pénteken további tartós, kiadós eső várható.

HAVAZÁS, ÓNOS ESŐ

Csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, az ország nagyobb részén esőre lehet számítani. Azonban a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon, majd délelőtt a Dunántúli-középhegység területén előfordulhat átmeneti ónos eső. (Utóbbi magasabban fekvő részein jelentős mennyiség eshet.) Az ország északkeleti harmadán ugyanakkor havazás lesz a kezdeti csapadékforma, mely délután, este délnyugat felől egyre nagyobb területen fagyott esőbe, ónos esőbe, végül esőbe válthat. Legtovább az északi, északkeleti határ közelében tarthat ki a havazás. Az Északi-középhegység, Észak-Szabolcs, valamint a Dunakanyar térségében általában 5-15 cm friss hó hullhat, de lokálisan ezt meghaladó mennyiség (akár >15 cm) is összegyűlhet. A főváros térségében is kialakulhat kora délutánig több cm-es hótakaró. A délutáni óráktól a főváros (főleg budai hegyekben), majd a Dunakanyar és az Északi-középhegység térségében is egyre nagyobb területen tartós ónos eső (~1-5 mm, helyenként akár több is lehet) váltja fel a havazást, így vastag jégpáncél alakulhat ki. Estig a legtöbb ónos csapadékra (akár >5 mm) a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani. Éjszaka egyre északkeletebbre (Borsod irányába) tolódik az ónos csapadékkal érintett terület, ahogy enyhül az idő.

A halmazállapot-váltás határa jelentős bizonytalansággal terhelt, emiatt a várható csapadékfajták területi kiterjedése és mennyisége is nehezen előrejelezhető! Időjárási helyzet függvényében ónos esőre piros riasztás is kiadásra kerülhet!

2023.11.30. 05:34 Országos Meteorológiai Szolgálat

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top