Connect with us

Hírek

4 megye riasztást kapott havazás miatt

A mai időjárás Budapesten túlnyomóan borús lesz, kiadós esővel. A légmozgás mérsékelt marad. A hőmérséklet délután és késő este is egyaránt 5-6 fok körül alakul.

Az ország többi részén is túlnyomóan borult lesz az ég, és egyre többfelé lehet eső, zápor, majd este a déli területeken egy-egy zivatar is kialakulhat. Nagy területen kiadós mennyiségű csapadék várható. A légáramlás általában mérséklet lesz, ugyanakkor a Dél-Alföldön élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton 3-7, másutt 7-12 fok között várható.

Szombaton is marad a borult idő. Az eső, záporeső hajnalra a keleti, déli részekre szorul vissza, majd napközben délnyugat felől újabb, kiterjedt csapadékzóna érkezik. Estétől az Alpokalján a havas eső, havazás is lehet. A többnyire északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3-12 fok között alakul, délkeleten és keleten a magasabb értékekkel.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé lehet eső, majd nyugat felől egyre nagyobb területen fordulhat elő havas eső, havazás. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -1 és +10 fok között alakul, délkeleten, keleten mérhetjük a magasabb értékeket. Napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken majd a hőmérséklet – írja a met.hu.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top