Connect with us

Sztori

2023. január 1-jétől ezért már nem büntethetnek a rendőrök

Természetesen kell érvényes okiratokkal rendelkezni, de nem kell, hogy nálunk is legyen.

Egy törvénymódosításnak köszönhetően 2023. január 1-jétől nem kötelező magunknál tartani a forgalmit, illetve a jogosítványt a gépjárművezetés során. Ez értelemszerűen egyben azt is jelenti, hogy mindezek hiányában a rendőrök már nem bírságolhatják meg a vezetőt – a biztosúraknak eddig mérlegelési joguk volt, hogy figyelmeztetik-e vagy megbírságolják-e azokat, akik nem tudják felmutatni a szükséges dokumentumokat.

Fontos azonban, hogy ez csak a magyar okiratokra vonatkozik, tehát magyar jogosítvánnyal külföldi rendszámú autót vezetni továbbra is csak forgalmival a zsebben/kesztyűtartóban lehet majd.

A rendőrök a náluk lévő számítógépekkel azonnal ellenőrizni tudják, hogy vannak-e érvényes papírjaink, érvényes-e egy magyar rendszámú gépjármű műszaki vizsgája, van-e rajta kötelező biztosítás, nem körözik-e, esetleg nem vonták-e ki korábban a forgalomból. Ezentúl pedig a rendőrök úgy tudják a helyszínen elvenni/kivonni a forgalomból az arra rászolgált sofőr jogosítványt, illetve autóját, hogy a vezetési jogosultságát egyszerűen ott helyben felfüggesztik az informatikai rendszerben.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top