Connect with us

Sztori

Visszatért a rettegett csalás Magyarországra, fontos figyelmeztetést adott ki a rendőrség

Visszatért a rettegett csalás Magyarországra, fontos figyelmeztetést adott ki a rendőrség

Visszatért Magyarországra a disznóvágás-átverés, ami egyfajta befektetési csalás, amivel a tapasztalatlan és óvatlan befektetőket veszik célba a csalók. Az egyre inkább terjedő csalásra a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán.

A disznóvágás-átveréssel azokat próbálják meg átvágni, akik a megtakarításukat szeretnék befektetni.

Az Origo azt írja, az átverő általában magas megtérüléssel és fényűző életmóddal kecsegtető befektetési lehetőséggel vezeti meg az áldozatát. A csalók a céljuk elérése érdekében képesek nagyon sok időt szánni arra, hogy az áldozatuk bizalmába férkőzzenek. Ehhez pedig közelről tanulmányozzák annak szokásait, és kezdetben megcsillantják előtte a „profit” lehetőségét is.

Miután kialakult a  bizalom, a csaló egyre nagyobb és nagyobb befektetésekre bírja rá áldozatát egy csalásra kifejlesztett platformon, hogy azután minden nyom nélkül felszívódjon, a befektető pénzével együtt. Ezt a csalási formát azért nevezik disznóvágásnak, mert a csaló előbb egy valótlan profittal „hizlalja fel” áldozatának bizalmát, mielőtt „levágná”, megfosztva az összes pénzétől – ismertette a rendőrség.

Mindez azt jelenti, hogy óvatosnak kell lenniük azoknak, akik befektetésre készülnek, és ha bármi gyanús megnyilvánulást észlelünk, jobb nem belevágni az üzletbe.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top