Connect with us

Sztori

Újabb rendkívüli támogatást jelentett be a kormány

Újabb rendkívüli támogatást jelentett be a kormány

A kormány négy és fél milliárd forinttal támogatja a kis hentesüzleteket – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz–ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók következtében kialakult energiaválság és a nehéz gazdasági viszonyok ellenére a kormány továbbra is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett.

Az agrártárca tisztában van a kiskereskedelmet sújtó nehézségekkel, legyen szó akár az energiaköltségek vagy a szankciós infláció hatásairól. A minisztérium éppen ezért folyamatosan vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyek segítséget nyújthatnak az ágazat szereplőinek – tette hozzá.

Nagy István kitért arra is, hogy az alapvető szolgáltatások mennyiségileg és minőségileg magasabb színvonalú hozzáférhetővé tétele nagyban növeli a kistelepülések népességmegtartó erejét. Ezek között is fontos szerepet játszik az élelmiszerekhez való hozzáférés. Ennek biztosítását szolgálja a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatása, amelynek segítségével sikerülhet megőrizni ezeket az üzleteket a jelenlegi gazdasági kihívások mellett is. 

AZ ÖSSZESEN 4,5 MILLIÁRD FORINTNYI FORRÁSRA AZ ÉV ELEJÉN PÁLYÁZHATNAK MAJD AZ ÉRINTETTEK. A TÁRCA TERVEI SZERINT TÖBB MINT EZER HENTESÜZLET RÉSZESÜLHET A BOLTONKÉNT AKÁR 3 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁSBAN

– hangsúlyozta a miniszter.

Kifejtette, a kis hentesüzletek létrehozhatnak rövid ellátási láncokat, hozzájárulhatnak az élelmezésbiztonság megvalósulásához, fenntartásához, és emellett munkát is biztosítanak az ott élőknek. Ezek a kereskedelmi egységek biztosítják hazánk tradicionális, változatos, térségi ízvilágának és konyhaművészetének fennmaradását is. Egyszersmind ezen üzletek léte a vidék és különösen a kistelepülések népességmegtartó erejének is alapját képezik, így támogatásuk társadalmi és demográfiai szempontból is jelentős – emelte ki az agrártárca vezetője.

(Borítókép: Nagy István. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top