Connect with us

Sztori

Súlyos döntést hozott a Lidl! Ez mindent megváltoztat 😮

A Lidl bejelentése szerint túl sokan dobják ki a tejtermékeket csak azért, mert a lejárati időt figyelik. Teljesen új kifejezést hoznak be helyette.

Az áruházlánc lemondott a lejárati időről a saját márkájú tej- és joghurtkínálatában. A céljuk ezzel az, hogy segítse a vásárlóit az otthoni élelmiszer-pazarlás csökkentésében. A diszkontüzlet a legújabb kiskereskedő, amely úgy döntött, hogy a vásárlókra hagyja a döntés jogát, hogy egy tej, vagy egy joghurt mikor fogyaszthatatlan

A Lidl legújabb tejei már így érkeznek az angliai és walesi üzletekbe, míg a joghurtcímkék 2024 elejétől változnak. A szigetországban kezdik teríteni az új módszerrel kínált termékeket.

A diszkont cég egyik vezetője, Richard Inglis elmondta:

„Ezért teljesen logikus számunkra, hogy áttérjünk a „minőségét megőrzi” megjelölésre – a „lejárati idő” szöveg helyett, hogy a vásárlók saját maguk dönthessenek arról, hogy a tejük vagy joghurtjuk alkalmas-e még a fogyasztásra.”

Magyarországon az élelmiszereken kétféle lejárati dátumjelöléssel találkozhatunk a Nébih oldalán fellelhető információ alapján. Az egyik a minőségmegőrzési idő, a másik a fogyaszthatósági idő.

Fogyaszthatósági idő: a romlékony áruk jelölésére szolgál, amelyeknél a lejárat után komoly egészségügyi kockázattal kell számolni. Ezekkel nem szabad kísérletezni, inkább dobjuk ki, még akkor is, ha sajnáljuk elpazarolni az élelmiszert.

Minőségmegőrzési idő: a hosszabb ideig eltartható élelmiszereken található, azt az időtartamot mutatja, ameddig elvárhatjuk a gyártó által garantált minőséget, például ízt, illatot, színt vagy állagot. Az adott dátum után minőségükből, élvezeti értékükből veszthetnek ezek a termékek, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem fogyaszthatók.

Arról is készítettek egy diagramot, hogy mely termékeket meddig lehet biztonsággal elfogyasztani a minőségmegőrzési idő után. Íme:

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top