Connect with us
Rendkívüli intézkedést vezetett be a magyar kormány

Hírek

Rendkívüli intézkedést vezetett be a magyar kormány

Újabb rendkívüli intézkedést vezetett be a kormány az energia-ellátásbiztonság szempontjából. A rendelet szerint kiviteli tilalmat rendeltek el minden energiahordozóra, így a tűzivára is. Ez azt jelenti, hogy a kormány kontroll alatt tartja ennek a külföldre történő kivitelét, sőt szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet.

Ezzel kapcsolatban Nagy István agrárminiszter elmondta: az új rendelet értelmében a tűzifa-kivitelt végző szervezetek és magánszemélyek minden tervezett külföldi értékesítésről bejelentési kötelezettséggel tartoznak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felé, ami erről tájékoztatást ad az Agrárminisztériumnak.

Nagyon fontos, hogy nem általános tilalomról, hanem a magyar emberek energia-szükségletét biztosító veszélyhelyzeti szabályozásról van szó

– hangsúlyozta a miniszter, majd hozzátette: a rendelkezés értelmében felvásárolt tűzifát szociális célokra vagy az állami és önkormányzati közfeladatok ellátásának zavartalan biztosítására használják fel.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top