Connect with us

Sztori

Rendkívüli bejelentést tett az MVM – Novembertől így jönnek a számlák

Az MVM az RTL Híradó kérésére elismerte, a diktálós fogyasztók egy része magasabb számlát kapott, így fordulhatott elő, hogy valakinek most 17 ezer forinttal többet számláztak ki majdnem ugyanazért az elhasznált gázmennyiségért, mint egy évvel korábban.

Az RTL Híradó által kérdezett szakértő szerint az összetett probléma fő oka az állami cég bonyolult számítási rendszere, de közrejátszik a meleg ősz is, ami miatt eltolódott a fűtési szezon kezdete.

Ahogyan azt a Blikk is megírta, a kormány tavaly nyáron változtatott a rezsicsökkentés szabályain, amelynek eredetileg tervezett határidejét – az elhúzódó háborúra és szankciós energiaválságra tekintettel – meghosszabbították. A magyar családok számára így az átlagfogyasztás mértékéig

Aki csak fűtésre használja papíron a gázt, annak nyáron köbméter jár, tehát nekik tulajdonképpen szeptember végéig 0 köbméter járt kedvezményesen, de sok ember nem tudja, hogy ő csak fűtésesként van nyilvántartva, mert a valóságban már 30 éve főz és meleg vizezik azzal a gázzal– hallható a riportban.

Jó hír, hogy a szakértő szerint ez csak átmeneti probléma, és előbb-utóbb minden fogyasztó visszakapja majd a pénzt. Az egész évre járó kedvezményes gázmennyiség nem vész el, de akik nem tudják egy összegben kifizetni a most kapott számlát, jelezhetik az ügyfélszolgálaton.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top