Connect with us

Sztori

Penész és lecsapódó pára? Itt a megoldás, mutatjuk hogyan!

Páratartalom megszüntetése: hibák, amelyet el kell kerülni.

A lakásban lévő levegőt mindig frissíteni kell. A hideg téli napok sem kivételek. Nyissa ki az ablakokat legalább 10 percre naponta. Télen többet fűtünk, mint nyáron. Elegendő szellőzés nélkül a hő és a páratartalom kondenzációt és penészképződést okozhat. Kerülje a párásodást azzal, hogy egész évben biztosítja a megfelelő szellőzést.

Észrevett már lecsapódott párát a lakásában? Akkor télen is gondoskodjon a plusz szellőzésről. Így jobb feltételeket teremt a páratartalom megszüntetésére.

Páraálló festék használata, amint egy foltot észlel A páraálló festék nem alkalmas behatoló pára problémákra. Ha a falakban lévő nedvességet kondenzvíz vagy feltörő pára okozza, a páraálló festék csak ideiglenesen fedi el a foltot. A nedvesség a falban marad, és újra megjelenik. A hatástalan megoldások pénzbe kerülnek. Ezért fontos, hogy ingyenes tanácsadást kérjen.

 

Túlzott szigetelés a lakásában. Gyakran gondolják, hogy a jó szigetelés megvédi a lakást a nedvességtől, de ez nem igaz. Ha túl erős a szigetelés, a levegő nem tud keringeni és nem frissül fel. A lakása teljesen lezáródik. Ez növelheti a légnedvességet, kondenzációs problémákat és penészképződést okozhat.

Ezért olyan fontos a légtisztító rendszer. Megakadályozza, hogy a nedves levegő terjedjen. Ez azt jelenti, hogy nincs esélye lecsapódni a falakon vagy az ablakokon.

Rossz szellőzés és légcserélés, egy gyakori hiba az elégtelen szellőzés és légcserélés. Ez gyakran összefügg a túl jól szigetelt lakással. Ha tehát túl jól szigetelt házat kombinál elégtelen szellőzéssel vagy légcserélési, akkor lakása érzékenyebbé válik a nedvességre.

Hiányzik a szellőztetés? Akkor növekszik a lecsapódó pára kockázata. Gyakran jelentkezik kondenzvíz képződéssel a falakon vagy az ablakokon. Egy meglévő probléma kiújulhat és súlyosbodhat. Például előfordulhat, hogy feltörő nedvességgel küzd, ami növeli a légnedvességet a lakásában. A rossz szellőzés miatt ezek a nedves levegőrészecskék nem találnak kiutat, ami kondenzációhoz vezet.

Nedves fal takarása szigetelőlapokkal vagy más anyagokkal Szem elől, szív elől? Sajnos nem így működik. Ne gondolja tehát, hogy elrejtheti a nedvességet, ha elrejti. A szigetelőlapok vagy más anyagok egészséges ház benyomását kelthetik, de ez korántsem igaz. A probléma csendben, lassan tovább terjed, és idővel újra megnyilvánulhat.

 

További festékréteg vagy tapéta hozzáadása. Problémája van a feltörő nedvességgel? Egy további festékréteg vagy tapéta felvitele nem megoldás. Bármennyire is csábító, a nedvességprobléma így nem oldódik meg. Itt is csak elrejtenénk a nedvességet, ahelyett, hogy megszüntetnénk. A nedvesség így mindig megtalálja az útját, és kétségtelenül újra megjelenik, károsítva a festék vagy a tapéta legfelső rétegét.

Halogatás: a házimunkák elhalasztása gyakori jelenség. Szép nyári napokon inkább mást csinálunk. Ez érthető. De tudta, hogy a nyár éppen a megfelelő idő a nedvesség megszüntetésére? Ha kondenzációt, penészt, nedvességfoltokat vagy salétromot észlel, ne várjon, hanem fogjon hozzá a probléma megoldásához még ma.

A penész eltávolításával saját kezűleg anélkül, hogy a nedvességproblémát kezelnénk Ön is eltávolíthatja a penészfoltokat, de ez nem oldja meg a fő problémát. Ha penész van jelen, az egészségre ártalmas. A penészfoltok eltávolításával káros anyagok szabadulhatnak fel.

Tudta egyébként, hogy a penészgombák egy alapvető nedvességproblémára utalnak, ami már egy ideje húzódik a háttérben? A penész eltávolítása fontos, de ez nem oldja meg teljesen a problémát. Ha nem küzd meg a nedvességgel a forrásánál, a penészgombák egy idő után újra megjelennek.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top