Connect with us

Sztori

Örülhetnek a nyugdíjasok, fantasztikus hír érkezett!

Örülhetnek a nyugdíjasok, fantasztikus hír érkezett!

Örömteli hírekkel szolgálhatunk, amelyek sokak szívét melengetik majd. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón számolt be egy olyan változásról, ami minden idősebb állampolgárunk életét érinti: szeptember végére eldől, miként lesz korrigálva a novemberi nyugdíj és mikor lesz kifizetve.

Bár az hivatalos rendelet októberben jelenik meg (korábban ez október 6. és 5. volt az elmúlt két évben), maga a döntés már csak napok kérdése. Az infláció sajnos magasabb a várt 15%-nál, mintegy 17,5%-osnak tűnik, és mivel a nyugdíjat januárban már korrigálták, újabb emelés válik szükségessé.

Érdekességként hozzátehetjük, hogy a nyugdíjak emelkedése mindig megelőzte az inflációt, ha csak csekély mértékkel is. Ha ezt a trendet folytatják, az idei nyugdíjemelés a 18,5-19%-ot is megközelítheti.

Előzetes számítások alapján a nyugdíjasok akár 4,2%-kal többet kaphatnak novemberben, mint eddig. Ugyanakkor Farkas András, a Portfolio.hu munkatársa egy 2,5-3,2%-os emelésre számít, míg a nyugdíjas szervezetek ennél bátrabbak, 3,5-4%-ot várnak.

A találgatásoknak azonban hamarosan vége, hiszen november elején a nyugdíjasok már a korrigált összeggel kezükben találják majd a nyugdíjukat.

Az igazán jó hír, hogy a korrekciót visszamenőleg is megkapják, ami 10 hónapot és a 13. havi nyugdíj kiegészítését is magában foglalja. Ugyanakkor januárban újabb, 5%-os emelés várható, ami tovább növeli a nyugdíjasok anyagi helyzetét.

Szakértők szerint az átlagnyugdíjast egy egyszeri, 96 ezer forintos összeg illetheti meg.

A kormány számára a kiegészítő összegek kifizetése mintegy 200 milliárd forintos terhet jelent.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top