Connect with us

Sztori

Orbán Viktor: Bonyolította az életünket Magyar Péter megjelenése

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn este interjút adott az M1-nek. A kormányfő az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról beszélt a köztévén, és elmondta, hogy a munka a kampány után is folytatódik.

A 44,6 százalék Európa-rekord – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az európai parlamenti és önkormányzati választások másnapján az M1-en. A kormányfő úgy folytatta, „jobban szeretjük, ha világrekordot futunk, de az EU rekordot is meg kell becsülni.

Az Európai Unióban ez messze a legnagyobb támogatottság – tette hozzá a választások eredményével kapcsolatban Orbán Viktor. A részvételi adatokról azt mondta, van három-négy ország az Európai Unióban, ahol kötelező a választásokon való részvétel, ott nyilván magasabb a részvétel, de a magyarországi részvétel mindenképpen Európa-rekord.

A magyar demokrácia köszöni szépen, él és virul

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, hogy az emberek ki akarják fejezni a véleményüket, és a választásokon elért eredmény egy szép teljesítmény a magyar választópolgároktól, hiszen ők állították fel „ezt a fantasztikus rekordot”.

Orbán Viktor azt mondta, hogy kaptak már 50 százalék fölötti támogatást is, de soha nem szavaztak ennyien a Fideszre, mint most. Szerinte az abszolút számokat is fontos látni, hiszen ez pontosabb és jobb képet mutat a magyar demokrácia állapotáról.

Elmondása szerint mindig van jó néhány százaléknyi olyan választópolgár, akit fel kell keresni ahhoz, hogy elmenjen szavazni. Úgy véli, hogyha nincs mozgósítás, akkor ezek a választók otthon maradnak. Szerinte éppen emiatt a mozgósítás miatt tudtak nyerni most a választásokon.

Magyar Péter megjelenése
Orbán Viktor kérdésre válaszolva elmondta, hogy bonyolította az életüket Magyar Péter és a fellépése, de bonyolult volt maga a választás is, mivel önkormányzati és EP-választások is voltak egyszerre. Két ellenzéket kellett legyőzni, az újat és a régit is – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy így különösen is értékes a végeredmény, hogy mindkettőt legyőzték.

Szereztünk vissza és veszítettünk el városokat, de minden választásból egy tanulságot szoktam levonni: jobban kell dolgozni. Minél nagyobb a verseny, annál alázatosabban kell dolgozni

– fogalmazott az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Mint mondta, még eggyel bonyolultabbá tette a választást, hogy az európai pártokra is figyelni kellett.

Az EP-választásokkal kapcsolatban kijelentette, hogy Franciaországban valódi politikai földindulás történt, mert ott olyan nagy arányban nyertek a békepártiak. „1-0 ide a békepártiaknak” – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint okosan kellett irányítani a kampánygépezetüket ebben a bonyolult helyzetben, de örülnek, hogy nem vesztettek több város, mint amennyit megszereztek.

A miniszterelnök annak is örül, hogy „utca hossznyival nyerték az EP-választást is”. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy minden választást akkor kell megnyerni amikor van, és most ezeket kellett megnyerniük.

Lesz majd választás később is, azokat majd akkor kell megnyerni

– fűzte hozzá.

A kampányidőszakról beszélve kijelentette, hogy kormányozni nem lehet kampánylogikában, mivel az az ország mindennapjairól szól, más lelkiállapot, más munkatempó szükséges hozzá. „De a szemünket rajta kell tartani a háború és béke kérdésén: egyszerre kell kimaradni a háborúból, és itt vannak a mindennapi teendők is” – mondta.

Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy az önkormányzati választásokon jobban szerepeltek, mint azt lehetett várni, de nem olyan jól, mint szerette volna. Szerinte döntetlen közeli a helyzet, de úgy véli, hogy ilyen háborús időkben és nehéz körülmények között 14 százalékot ráverni a másodikra egy tisztességes eredmény. Ezt az eredményt 2026-ban az országgyűlési választásokon is elfogadná.

Minden választás nehéz. A sikert nem adják ingyen, a következő választást is meg kell nyerni. De most örüljünk, hogy megnyertük az önkormányzati és az EP-választásokat is

– fogalmazott Orbán Viktor.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top