Connect with us

Sztori

Nincs autó, kávézó, nyaraló, és a házat is eladnák: kifolyt a 636 millió forintos lottónyeremény Anikóék kezéből

A 2013-ban lottón nyerő házaspár már tudja, a gazdagok élete sem könnyű.

A kilátástalanságból, a szegénységből a gazdagok közé, majd onnan visszacsúszás a valóságba. Több lakás, ház, belvárosi kávézó, hófehér BMW luxusautó sofőrrel, és egy Balaton-parti nyaraló – többek között ezekre költötte a pénzét Andraschek Anikó és férje, László, amikor a nélkülöző, az utcára kerüléstől rettegő házaspár élete egyik pillanatról a másikra megváltozott. A győri nő és férfi 2013-ban nyert 636 millió forintot a lottón, mostanra azonban már sok mindenről le kellett mondaniuk, kifolyt a pénz a kezük közül.

Elveszítették a realitásérzéküket, a hirtelen rájuk szakadt gazdagság megvakította őket. Az, hogy vettek a három gyereküknek lakást, dicséretes, de például egyikőjüknek sincs jogosítványa, de úgy gondolták, kell nekik egy kocsi, amelyet majd sofőr vezet, s furikázza őket az unalmas hétköznapokban.

Az egykor hajléktalan férfi és pánikbeteg felesége aztán vásárolt egy hatalmas, több mint 180 négyzetméteres házat, balatoni nyaralót és nyitott egy kávézót is. Utóbbit már 2017-ben be kellett zárni – hasznot nem termelt a bolt, viszont milliós adótartozást halmoztak fel a tulajdonosok.

Tulajdonképpen ez egy jótékonysági kávézó volt, ami szenvedélybetegeket fogadott. Ők ugyan nem ingyen, de lényegesen kevesebb összegért fogyaszthattak nálunk. Családon belül én is többszörösen érintett vagyok a szenvedélybetegség kapcsán, és nem keserű szájízzel mondom, de azt gondolom, hogy idehaza nem érdemes jótékonykodni. Csak rosszindulatú megjegyzéseket tettek az emberek, mindenkinek negatív volt a hozzáállása. Veszteséges volt az üzlet, kiszálltunk belőle

sóhajtott Andraschek Anikó.

– A balatoni nyaralótól is megváltunk idővel, az autónkat viszont csak most, három-négy hónapja adtuk el. Az az igazság, hogy magunk nem vezetünk, mert nincsen jogosítványunk, a sofőrt pedig meg már nem tudtuk megfizetni. Egyébként vele nagyon jó a viszonyunk, a kocsit is végül ő vette meg tőlünk…

A pénzüket felélték, viszont a gyerekeiknek vásárolt ingatlanok és a saját, hatalmas ház – legalábbis egyelőre – megmaradt.

Mind megvan. Mi egy nagy, több mint 180 négyzetméteres családi házban élünk Győr kertvárosi részében. Az alsó szinten van egy albérlőnk, s most azon gondolkodunk, hogy egy kisebbe költözünk, mert kettőnknek nagyon nagy ez az épület. Rengeteg munka rendben tartani, a villany- és a gázszámlákról nem is beszélve. A sokszorosukra nőttek

– magyarázta a korábbi milliomos.

Igazság szerint örülünk, hogy van, ahol álomra hajthatjuk a fejünket és hogy a családtagjainkkal itt vagyunk egymásnak. Még nincsen unokám, ez az egy hiányom van csak az életben, de más már minden megadatott, ahogy a szegénység, úgy a gazdagság is.

Mindketten betegeskednek, nem könnyűek a mindennapjaik.

– Két-három naponta járok dialízisre, kiszűrik azokat a méreganyagokat, amelyeket a vesém már képtelen. A férjem is betegeskedik, másfél éve sztrókot kaptam, mert egyszerűen nem tudtam feldolgozni, hogy milyen rossz állapotban van – csuklott el a hangja.

– Szerencsére felépültem belőle, tudom mozgatni a kezeimet, a lábaimat, és azonkívül, hogy kissé lelassultam, nem veszek észre magamon semmi mást. Sajnos a nehézségek elől nincs menekvés, de sokat számít az élni akarás.

Blikk.hu

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top