Connect with us

Celebek

Nagy Feró újra cserépkályhával fűt, 16-17 fokban alszik a feleségével

Nagy Feró újra cserépkályhával fűt, 16-17 fokban alszik a feleségével

A világban beköszöntött energiaválság nemcsak az átlagos embereket sújtja, hanem a művészeket is.

Nagy Feró sem kivétel ez alól. A Kossuth-díjas művész az utóbbi hónapokban fokozottan odafigyel arra, mire és mennyit költ: a magas rezsiszámlákat elkerülendő, komoly újításokat vezetett be az otthonában

– A nappaliban van egy cserépkályhám, amit évek óta nem üzemeltem be. Most az adja a meleget, így költséghatékonyabb a fűtés. Emellett függönyöket szereltem a ház több pontjára, amelyek fogják a meleget. Viszont csak egy helyiséget fűtünk ki. A feleségemmel egyébként sem szeretünk melegben aludni, így a hálószobánkban tizenhat-tizenhét fok van. Ez is a spórolás egy formája, elég hozzá egy meleg takaró – osztotta meg a Vasárnapi Blikkel a megtakarítási ötleteit Nagy Feró.

Nagy Feró évek óta nem üzemelte be az otthonában álló kályhát, idén a  rezsiválság rá-kényszerítette / Grnák LászlóNagy Feró évek óta nem üzemelte be az otthonában álló kályhát, idén a rezsiválság rákényszerítette / Grnák László

Az énekes és családja az energiafogyasztás mellett arra is odafigyel, milyen élelmiszerek kerülnek az asztalra.

– Nem szórjuk a pénzt, beosztjuk, mikor és mit vásárolunk. A hétköznapokban szívesen főzök, így arra is rálátásom van, mennyit költünk az ételekre.

Meghitt karácsony

Bár a Beatrice frontembere otthonosan és szívesen mozog a konyhában, a karácsonyi menü az anyósa reszortja. Ő készítette el az ünnepi lakomát, Feró felesége és sógornője pedig a keze alá dolgoztak.

– Nagyon szép karácsonyunk volt. Ez egyébként is az egyik legfontosabb és legmeghittebb ünnep a családunk számára. Hála Istennek, év közben is sok időt töltünk együtt, de az ünnepi időszak mindig sokkal bensőségesebb. Az egész család összegyűlt, jókat ettünk, beszélgettünk, minőségi időt töltöttünk együtt.

Imádja az unokáit

Tavaly szeptemberben Nagy Feró négyszeres nagypapává vált. Unokái, a hatéves Patrik Dominik, a négyéves Alíz Beatrice, a közel kétéves Nimród Zalán és a négy hónapos Noel Konor bearanyozzák a mindennapjait.

– Az unokák a mindeneim! Rengeteg időt töltök együtt velük, ők az elsők. Ha ők négyen a közelben vannak, ott kő kövön nem marad – nevetett. – Muszáj jó erőben lennem, hogy még sokáig kísérhessem őket az útjukon. Patrikkal és Nimróddal például rendszeresen járunk biciklizni, ahogy azt egykor az apámmal tettük Óbudán. Ilyenkor a közeli helyeken megnézzük a libákat, kacsákat és lovacskákat. Jó érzés az unokáimmal újra felfedezni a világot, ahogy azt egykor a gyermekeimmel is tettem.

A legendásrocker PatrikDominik-kal és Alíz Beatricével. Unokái karbantartják / INSTAGRAM
A legendás rocker Patrik Dominikkal és Alíz Beatricével../ INSTAGRAM

Nincsenek sztárallűrjei

Az énekes a születésnapján nagy bejelentésre készül: elmondja majd hol és mikor ünneplik a Beatrice 45. születésnapját egy fergeteges koncerttel. A zenéjük kortalan: az idősebbektől egészen a gyerekekig sok rajongója van. De vajon mi a titka?

– Van egy mag, az úgynevezett „ős-rajongók”, akiket név szerint ismerek. A koncertek után pedig mindig lemegyek a közönséghez beszélgetni. Soha nem voltak sztárallűrjeim, sokszor egyébként is nehezen tudom elviselni magam – vallotta be nevetve –, ezért sosem viselkednék nagyképűen. Nem szeretnék csalódást okozni senkinek, főleg nem azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek a bulikra.

Nagy Feró január 14-én ünnepli a 77. születésnapját, de az idő múlása nem látszik rajta. Nagypapaként ugyanolyan aktív, mint rockzenészként.

– Nem tudom, mi a titkom… Talán az, hogy a Jóisten vigyáz rám, odafigyelek magamra, no, és persze, az unokák is edzésben tartanak. Sokszor elgondolkodom azon, hogy talán nem kellene ilyen amplitúdóval pörögnöm még mindig, de ameddig bírom szuflával, szeretnék színpadon maradni – ígéri az énekes, a rajongók nagy örömére.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Celebek

To Top