Connect with us

Sztori

Most jön csak az igazi hidegzuhany a magyar benzinkutakon

Most jön csak az igazi hidegzuhany a magyar benzinkutakon

Lehet-e ismét 700 forint egy liter benzin a kutakon, mint ahogy előfordult ez nyáron, a piaci ár esetében? A Holtankoljak ügyvezető igazgatója szerint lehet – árulta el a szakember a 24.hu kérdésére.

Bujdos Eszter hozzátette, hektikusan alakul a kőolaj ára, az OPEC (a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) december óta csökkentett kapacitásra állt be, és úgy tudni, ezt tervezik 2023 végéig. Emiatt megint olyan helyzet állhat elő szerinte, hogy kevesebb lehet a kitermelt kőolaj mennyisége, mint amennyire szükség lenne. Úgy tűnik, a kitermelés szűkítésével akarják elérni, hogy az árak ne menjenek le nagyon.

Bujdos Eszter szerint az e heti benzinárváltozás egyáltalán nem volt indokolt. Sem a forintárfolyam, sem az éppen csökkenő kőolajár nem indokolt ekkora emelést. Hogy a Mol mi alapján árazott, azt csak ők tudják – tette hozzá.

A szakember arra számít, hogy legkésőbb tavaszra valóban eljöhet a 700 forintos benzinár.
De a gázolajnál is hiány, ellátási gondok jöhetnek február 5-étől, amikortól export- és importtilalom van az Oroszországból származó kőolajból készített finomított termékekre. 

Ne nagyon dédelgessünk olyan álmokat a közeljövőre nézve, hogy literenként 500 forint körül tankolhatunk. Vagy ha igen, akkor ehhez menjünk ki Horvátországba, ahol még ársapka van

– közölte Bujdos Eszter.

A Concorde vezető részvényelemzője, Gaál Gellért ugyancsak arra számít, hogy az idei nyáron a tavalyinál magasabb lesz az olaj iránti kereslet. Ez pedig az áremelkedés mellett akár átmeneti hiányt is okozhat. Címlapkép: Getty Images

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top