Connect with us

Sztori

MINDENKI ORDÍTOTT, SÍRT ” – SÚLYOS ANYAGI KÁR ÉRTE BÓDI GUSZTI CSALÁDJÁT

Óriási vihar és jégeső zúdult Nagyecsedre alig három nappal ezelőtt. Bódi Guszti családtagjai otthonát sem kímélte.

Hatalmas károkat okozott az elmúlt hetekben a viharos időjárás. Alig három nappal ezelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére hatalmas szél kíséretében óriási jégeső zúdult, melynek nyomait a leszakadt villanyvezetékek, utakra, kerítésekre dőlt fák mutatják. Számos településen okozott brutális kárt, különösen Nagyecseden, ahol mai napig számos családtagja él Bódi Gusztiéknak. A mulatós sztár a Ripost-nak árulta el, rettenetesen izgultak szeretteikért, akiknek házát, autóját sem kímélte a vihar.

– kezdte lapunknak Guszti. „Az előtér, az autó, semmi nem maradt egyben. Telefonon érdeklődtünk a családtól, nagyon elkeseredtek, a húgom sírva mesélte el, mi történt. Az idősebbek azt mondják, soha életükben nem láttak még hasonló jégesőt Nagyecseden. Olyan volt számukra, mint a pokol, féltek, mindenki ordított, sírt, a gyerekek a ijedtségtől vigasztalhatatlanok voltak.”

Úgy mesélték, hogy az egészet ahhoz tudnák hasonlítani, mintha golyószóróval lőtték volna a cserepeket, az előtetőket és az autókat.

„Épp azt beszéltük itthon a családdal, akinek nincs biztosítása, mi lesz velük, hogyan fogják tudni rendbe hozni a megrongálódott házukat” – mesélte érdeklődésünkre az énekes.

Gusztiék háztetőjét letépte a vihar

Guszti jól tudja, min mentek keresztül a helyi lakosok, több mint negyven évvel ezelőtt hasonló esetnek volt szemtanúja.

Amikor 1980-ban katona voltam, ugyanilyen hatalmas vihar sújtotta Nagyecsedet.”

Nagyon sok ház tetejét összetörte, a miénket sem kímélte, azt még le is repítette.

„Én ezt már egyszer átéltem, így teljes mértékben együttérzek az ottani lakosokkal” – emlékezett vissza. „A húgom is és a veje mind a saját kezükkel építették a házukat, a kis összekuporgatott pénzükből. Rengeteget dolgoztak és dolgoznak a megélhetésükért. Most pedig azon küzdenek, hogyan fogják helyrehozni a kárukat. Ígért a helyi polgármester segítséget nekik, ez az egy reményük maradt. Kaptak nejlonokat, hogy ne ázzanak tovább be, és személyesen majdnem minden házhoz ellátogatott, hogy megnézze, kinek, mire van szüksége” – árulta el a mulatós sztár.

Óriási lukak keletkeztek a cserépben”

A Bódi család egy része már Budapesten, de sokan még Nagyecseden élnek. Az énekes aggódik szeretteiért.

„A húgom, a nővérem és az unokatestvérek lent lakik, az öcsém, a bátyám pedig Budapesten.”

Nagyon szomorú ez az eset, borzalmasan sajnálom őket. Felajánlottam a segítségemet, de nem fogadták el, azt mondták, ahogy eddig, ezt is megoldják.

Ilyenkor nem tud mit tenni az ember, csak megpróbál lelket önteni beléjük. Óriási lukak keletkeztek a cserépben, a redőnyben, olyan, amit még nem látott senki – mesélte érdeklődésünkre.

Az ottani családok java részének szinte az egyetlen esélye, hogy helyrehozzák a megrongálódott házukat, ha ismét – ahogy már nem egyszer volt rá példa – összefog az ország, és támogatást nyújt a rászorulóknak. Guszti is ebben bízik.

 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top