Connect with us

Sztori

Megvan a jövő évi költségvetés: ennyi lesz a nyugdíjemelés mértéke

A kormány átadta a jövő évi költségvetés módosításának tervezetét a Költségvetési Tanácsnak – közölte a Pénzügyminisztérium.

Jövőre 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, és ez a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik.

A költségvetés módosításáról szóló rendelet tervezetét a kormány pénteken küldte meg a Költségvetési Tanácsnak.

Jövőre Magyarország energiaszámlája 7-ről 17 milliárd euróra nő, ezért a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése a tárca tájékoztatása szerint.A rezsivédelmi alap megemelésével a költségvetés továbbra is biztosítja a rezsicsökkentés fenntartásához szükséges forrásokat az átlagfogyasztás mértékéig- ismertették.

Hozzátették, hogy a költségvetés a nehéz idők ellenére is biztosítja a családtámogatásokat, sőt, ezek köre jövőre tovább bővül: azok a fiatal nők, akik gyermeket vállalnak, harmincéves korukig teljes adómentességet kapnak.A költségvetés emellett garantálja, hogy januártól 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, amely a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik.

„A kormány megőrizte a költségvetés emelt forrásait az oktatásban és az egészségügyben is, mindkét ágazatban béremelésekkel számolunk” – jelezte a szaktárca.

Kiemelték: a kormány a legveszélyesebb évben is fenntartja azt a célját, hogy javítsa az egyensúlyi mutatókat, ennek megfelelően a költségvetés csökkenő hiánnyal és mérséklődő államadóssággal számol.

A kormány célja, hogy a magyar gazdaság elkerülje a visszaesést, és a növekedés jövőre is folytatódjon.A magyar gazdaság idén 4 százalék felett növekedhet, és éves szinten jövőre is sikerül elkerülni a visszaesést, 2023-ban 1,5 százalékos bővülésre számítanak- olvasható a PM közleményében.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top