Connect with us

Sztori

Megszólalt az államtitkár: tényleg megszüntetik a családi pótlékot Magyarországon?

Felröppentek olyan hírek, hogy a komrány belenyúlna a családi pótlékok rendszerébe. Az államtitkár csak annyit közölt, a segélyezés kiterjesztése helyett különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája.

Nem cáfolta a családi pótlék megszüntetésének tervét a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Népszava szerint Csák János miniszter egy decemberi parlamenti meghallgatáson arra a felvetésre, hogy mikor várható a 2008 óta nem változó családi pótlék emelése azt válaszolta: „Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak.”

Erre reagálva Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő írásbeli kérdés küldött Csák Jánosnak arról, tervezik-e megszüntetni a családi pótlékot. Vitályos Eszter államtitkár válaszában azt írta, „a kormány családtámogatási rendszere sokrétű, ennek egészéből nem lehet kiragadni és elszigetelten kezelni a családi pótlékot”.

Hozzátette, a család-és munkaalapú társadalomban hisznek, ezért „a segélyezés kiterjesztése helyett” különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája. Konkrétan arra a kérdésre nem válaszolt, hogy ha nem tervezik megszüntetni a családi pótlékot, akkor mit fognak tenni az értékállósága megőrzése érdekében.

Címlapkép: Getty Images
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top