Connect with us

Sztori

Megrázó videó az orvosra váró hajnali tömegről

Megrázó videó az orvosra váró hajnali tömegről

A DK politikusai ellátogatottak a pesterzsébeti reumatológiára, ahol havonta egyszer 10 percig lehet időpontot kérni. Azt tapasztalták, hogy már kora reggel kígyózó sorok várakoztak arra, hogy időpontot kapjanak.

A párt közölte, hogy Fekete Katalin, a DK XX. kerületi polgármester-jelöltje Dr. Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszterrel látogatta meg a pesterzsébeti szakrendelőt, ahol minden hónapban kígyózó sorokban várnak az emberek arra, hogy időpontot kapjanak egy vizsgálatra.

A közlemény szerint

az egész rendelőben egyetlen reumatológus dolgozik, és minden hónapban csak egyszer adnak lehetőséget időpontfoglalásra – akkor is 10 perc alatt elfogynak a kiadható lehetőségek.

Beszámoltak arról is, hogy van aki hajnali 6 órától állt sorban, és még így sem biztos, hogy sorra kerül a korlátozott fogadóképesség miatt. A következő lehetőségük az időpontkérésre pedig csak egy hónappal később lesz.

„Ide vezetett Orbán 13 éven át tartó kormányzása, hogy már egy időpontért is a hidegben kell fagyoskodnunk”

– fogalmaztak a közleményben.

Megjegyezték azt is, hogy szerintük az Orbán-kormány felelőssége, hogy a betegeknek hónapokon át ellátatlanul, nem ritkán fájdalmak közepette kell várakozniuk.

„A magyarok és a pesterzsébetiek ennél sokkal többet érdemelnek, európai, modern ellátást, nem pedig azt, hogy még egy időpont foglalásért is órákig kelljen sorban állni. Orbánék tönkretették az egészségügyet, miattuk nőnek a várólisták, és miattuk mondanak fel egymás után az orvosok.

– zárták a közleményt, hozzátéve, hogy a kormányváltás után az Árnyékkormány mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és végtelen hosszú várólisták helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akar.

 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top