Connect with us

Sztori

Meglepő nevek: íme, Magyar Péter pártjának két újabb polgármesterjelöltje

Meglepő nevek: íme, Magyar Péter pártjának két újabb polgármesterjelöltje

Korábban már eldőlt, ki lesz a Tisza Párt polgármesterjelöltje Budapest XVIII. kerületében, csütörtök estére pedig két másik jelölt kilétére is fény derült.

XVIII. kerületben Balogh Balázst indítja a Tisza Párt a június 9-i önkormányzati választáson. Most a Nemzeti Választási Iroda honlapján újabb információk jelentek meg, miszerint Budapest XI. kerületében (Újbudán) Orbán Árpád Istvánt, a VII. kerületben (Erzsébetvárosban) pedig Lajos Bélát indítják majd – szúrta ki a Magyar Hang, ami arról is beszámolt, hogy a jelöltek az ajánlóíveket csütörtökön vették át.

XI. kerületben összesen öten indulnak a polgármesteri pozícióért. A jelenleg is regnáló László Imrét már nyilvántartásba vette a választási iroda: ő a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, illetve az LMP támogatását is élvezi. Nyilvántartásba vették a Mi Hazánk színeiben Zakar Gergelyt és a fideszes Király Nórát is, míg a Városközpont Egyesület jelöltje, Kopácsi Attila még gyűjti az aláírásokat.

Erzsébetvárosban Lajos Bélával együtt hatan küzdenek a posztért. A kormánypárt Benedek Zsoltot indítja, Hunwald György a Szolidaritás, a Lokálpatrióták7 és a Helló Pesterzsébetiek támogatásával száll ringbe, Garai Dóra az Élhető Erzsébetvárosért színeiben indul, de harcol a pozícióért Niedermüller Péter, a jelenlegi polgármester is, akit a DK, a Momentum, az MSZP, valamint a Párbeszéd-Zöldek is támogat. A Mi Hazánk jelöltje Zahuczki Isván Zsolt.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top