Connect with us

Hírek

Megdöbbentő dolgok derültek ki az esztergomi robbantóról

Szabolcsi volt az a férfi, aki Esztergomban az intézkedő rendőrökkel együtt magára robbantotta a házát.

Tette nyomán a férfi és a TEK egyik kommandósa életét vesztette, több rendőr és tűzoltó súlyos sérüléseket szenvedett.

Az első sajtóértesüléseket megerősítette a közösségi oldalon található profil, miszerint J. László Fehérgyarmaton született, de Esztergomban élt. A jelek szerint rendkívül agresszív és mentális zavarokkal küszködő ember volt, aki fajgyűlölettel átitatott megjegyzéseket posztolt vallási, etnikai és politikai csoportokat érintően.

A pajzs védte meg a TEK-esek egy részét

J. László célja az volt, hogy minél több rendőrt vigyen magával a halálba – írta a Ripost.

Nem csak Esztergomot, de az egész országok megrázta annak a tragikus robbantásnak a híre, ami a város külvárosában, a Búbánatvölgyben történt szerdán este. Mint ismeretes, egy helybeli agresszív és a rendőrök által már körözött férfi délutántól fogva fenyegetőzött és kiabált, így kihívták hozzá a rendőröket, nem sokkal később pedig a Terrorelhárítás emberei is a helyszínre siettek.
Ekkor még senki nem sejtette, hogy J. László már előre csapdát készített: úgy tudni, hogy már ekkor fellocsolta benzinnel a házat, ahova gázpalackokat is bekészített. A kivonuló TEK-esek azonban megpróbáltak vele szót érteni, túsztárgyalójuk hosszú órákon keresztül próbálta jobb belátásra bírni. A férfi azonban teljesen bekattant, és a TEK-esek minden erőfeszítése ellenére sem volt együttműködő, így a TEK este hét óra körül úgy döntött: behatol az épületbe.

Forrás: ripost.hu

A férfi ekkor robbantotta be a bekészített benzint és gázpalackokat, a detonációban az egész ház kártyavárként rogyott össze, egyenesen a bent tartózkodó egység tagjaira. Az eset során a TEK egyik, a robbantóhoz legközelebb álló embere azonnal életét vesztette, nem sokkal később pedig a gyilkos is meghalt, 11 ember pedig megsérült.

A ripost szerkesztősége úgy tudja, hogy az egység minden tagja sérült, közülük négyen súlyosan, heten pedig könnyebben. A sérülések eltérő fokát vélhetően az okozhatta, hogy információink szerint az egység tagjainak egy része pajzzsal hatolt be a házba, ami így valamelyest felfogta a robbantás erejét. Azonban a pajzsot nem használó emberek súlyosan sérültek, úgy tudni, hogy testük több pontján is égési sérüléseket szenvedtek.

A helyszínen egész éjjel és hajnalban helyszíneltek: katonák, rendőrök, mentősök, tűzoltók és szakértők tömkelege dolgozott a háznál, melyet hermetikusan lezártak a környékbeliek elől is. A helyieket, bár kíváncsiskodtak, közel nem akartak menni, többen ugyanis egy második robbanástól tartottak. Mint korábban elmondták, a férfit agresszív és magának való embernek ismerték, nem szívesen merészkedtek a közelébe, a robbantás után pedig végképp nem kívánkoztak a környékre:

Soha életemben nem láttam erre ennyi tűzoltót, rendőrt, katonát, fegyverest. Ki tudja, hogy egy olyan kattant fazon, mint ez az ember, mire képes. Aki csapdát állít az embereknek, az lehet, hogy elrejtett ott még egyet, s mást

– mondta egy helybeli.

A hatóság emberei is hasonló véleményen lehettek, ugyanis úgy tudni, hogy több szakértő hosszú időn keresztül vizsgálta a területet az esetleges robbanószerek miatt.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top