Connect with us

Sztori

Mágnesként szívja ki a betegséget, egészségesebb még a káposztánál is, mégis elfeledkeztünk erről a zöldségről!

Sokak szerint az egész világon elérhető egyik legegészségesebb zöldség, valamilyen okból egy kicsit mégis elfeledkeztünk róla.

Nem árulunk zsákbamacskát: a vízitormáról lesz szó az alábbiakban. De miért is annyira egészséges és mi mindenre használhatjuk?

Ha C-vitamin tartalomról van szó, rögtön a citrusfélék ugranak be, ha pedig vasról, akkor a spenót. A vízitorma azonban mindkét kategóriában megelőzi a legnépszerűbb versenyzőket: több C-vitamin van benne a citrusféléknél, és több vas, mint a spenótban!

Sok ként és A- vitamint is tartalmaz. Tudnunk kell, hogy azon zöldségfélék, amelyek sok ként tartalmaznak, természetesen csökkentik a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Egy friss tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy ez a fantasztikus zöldség a legegészségesebb az egész világon. Akár lehet ilyen sorrendet felállítani, akár nem, de tény, hogy erőteljes antioxidáns hatásának hála segít csökkenteni az oxidatív stresszt, tisztítja a vért és az egész testet, ezen kívül felfrissít és serkenti az étvágyat.

Levét külsőleg és belsőleg (vagyis megisszuk a levét) is használhatjuk. Egyes bőrbetegségek, nap okozta barna foltok, gyulladások, hajhullás ellen dörzsöljünk vízitorma levet az érintett területre. Használhatjuk ugyanakkor borogatásként is, amelyet zúzott levelekből készíthetünk.

A vízitormával ezen kívül állatokon már ígéretes kísérleteket folytatnak tumoros betegségek kezelése érdekében. A kísérleti állatokon a vízitorma képes volt megállítani a tumor növekedését és az áttéteket.

Borogatásként alkalmazva: Ha vízitorma borogatást akarunk készíteni bőrproblémák ellen, nincs más dolgunk, mint apró darabokra vágni a leveleket. A borogatás alkalmazása előtt alkohollal tisztítsuk meg a bőrünket, a leveleket pedig kötéssel rögzítsük rajta, és hagyjuk rajta 2-4 órán át.

Számos formában fogyasztható: A vízitorma friss hajtásait és leveleit akár kenyérfeltétként vagy túró ízesítésére is használják. Enyhén átfőzve levesben is kiváló. Ezen kívül gyógyteához, zöldségléhez is hozzá lehet adni.

Várandósság alatt nem javasolt a fogyasztása, mert enyhe méhösszehúzódást okozhat.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top