Connect with us

Hírek

Itt van Orbán Viktor megdöbbentő bejelentése a magyaroknak!!! – Az év, talán legfontosabb döntése született meg! Milliókat érintő hír!!

Végre jó hírek is érkeztek! A nyugdíjellátásról szóló törvény és az infláció hatalmas mértéke miatt jelentős mértékű nyugdíjemelésre kell számítania az időseknek janurában, februárban pedig a 13. havi nyugdíjat emelni fogják.

A Világgazdaság szerint jövő évben elérhető lesz a korábbi álomhatár, lesz, akinek 200 ezer forint „átlagnyugdíjat” fog kivinni a postás.

A magyar kormány még csötörtökön jelentette be egy rövid poszt keretében, hogy januárban újabb nyugdíjemelés várható, ezzel szeretnék megvédeni a nyugdíjasokat a „szankciós infáció” hatásaitól. De mit jelent ez pontosan?

A nyugellátásról szóló törvény úgy szól, ha a fogyasztói árak növekedése legalább egy százalékponttal meghaladja az éves januári nyugdíjemelés mértékét, akkor novemberben – január 1-jére visszamenőleges hatállyal – kiegészítő nyugdíjemelést kell fizetni.

Mivel idén az infláció év közben a vártnál magasabban alakult, és év közben is pótlólagos emelésekről döntött a kormány, ezért a nyugdíjak az év eleje óta már 14 százalékkal emelkedtek. Az sem elhanyagolható, hogy az átlagnyugdíj mértéke is tovább nő: a jelenlegi 172 ezer forintról 179 ezer forintra emelkedik.

Mint a Világgazdaság szerint, ha a magyar kormány a magas inflációhoz mérve emeli tovább a nyugdíjakat, akkor januártól 200 ezer forint fölött lehet az átlagnyugdíj Magyarországon.

Farkas András nyugdíjszakértő a lap érdeklődésére erősítette meg, hogy ez lehetséges forgatókönyv lenne az Orbán-kormány részéről. Szavait arra alapozta, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban még azt mondta, 13 százalékos fogyasztói áremelkedési ütem várható, tehát ennyivel emelni kellene a nyugdíjakat jövőre.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top