Connect with us

Sztori

Itt a feketeleves:betiltják a gázkazánokat

Szigorításra készül az EU: betiltják a gázkazánokat

Már a határidő is megvan.

Az Európai Tanács és az Európai Parlament további szigorításokat tervez. Ideiglenesen megállapodtak az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv felülvizsgálatáról, ennek értelmében javulhat az EU-ban az épületek energiahatékonysága – írta meg a Portfólió.

A cél a kibocsátás csökkentése

A felülvizsgálat fő célja az új és a felújított épületekre vonatkozó szigorúbb energiateljesítmény-előírások érvényesítése, de lényeges szempont még a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az, hogy végre felvegyük a harcot az energiaszegénység ellen. Ennek eredménye, hogy az EU fokozatosan betiltatná a gázkazánokat és az olajkályhákat.

A fő célpontok azok az épületek, amelyek az Európai Unió üvegházhatást okozó gázkibocsátásának több mint egyharmadáért felelősek. A most megkötött megállapodásnak köszönhetően valószínűleg javulni fog az energiahatékonyság, ami már csak azért is lényeges, mert így lehetőséget adunk magunknak, arra, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon.

A célkitűzések között szerepel annak biztosítása, hogy az évtized végére minden újonnan épült ingatlan nulla kibocsátású legyen, emellett a meglévő állományt 2050-re teljes mértékben átalakítsák.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top