Connect with us

Sztori

Ilyen időjárás vár ránk december 24-én, karácsonykor

Már tudni, milyen időjárás vár ránk december 24-én, karácsonykor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig: Többnyire felhős lesz az ég, inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben. A kiterjedt csapadékzónából nagyrészt havazás várható.

A havas esőbe, esőbe váltás határa csak lassan tolódik kelet, északkelet felé, sőt időszakosan vissza is hullámozhat. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg többfelé kialakulhat, ami a hegyekben vastag is lehet. Éjjel csökken a csapadék intenzitása és kiterjedése, és síkvidéken már egyre inkább eső várható, legtovább a hegyekben és északkeleten tarthat ki a havazás.

Vasárnap délután már csak az ország északi, északkeleti felén lehet egyre kevesebb helyen eső, a hegyekben még esetleg hó. A nyugatias szél gyakran lesz erős, olykor viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között várható, gyenge fagy nagyobb eséllyel északkeleten lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 2 és 12 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.

Időjárási helyzet Európában: A Brit-szigetektől egészen a Balkán-félszigetig egy hosszan elnyúló frontrendszer található, amely elválasztja az óceáni, enyhe légtömeget a hideg, sarkvidéki eredetű levegőtől. A frontzóna területén többfelé csapadékos az idő, havazás, havas eső, eső egyaránt előfordul.

Többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott le. A Kelet-európai-síkságon a Pia nevezetű ciklon okoz többfelé havazást, illetve hózáporokat. A kontinens délnyugati területei fölé anticiklon nyúlik be, amely az Ibériai-félszigeten többnyire napos időjárást eredményez. A derült ég miatt ugyanakkor nagy a napi hőingás, a reggeli -1, 0 fok körüli értékekről délutánra 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását is a fent említett hullámzó frontrendszer határozza meg. A havazást az érkező enyhébb léghullámoknak köszönhetően havas eső, Szenteste napján végül mindenütt eső váltja fel.

(MTI)

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top